Rhinos trappen seizoen op gang met Preseason Tournament

DSC_6905bisbis.JPG

Oudenaarde, 23/08/2017 – Rugbyclub Rhinos Oudenaarde pakt op vrijdag 1 en zaterdag 2 september uit met de vierde editie van haar ‘Preseason Tournament’. De club nodigde daarvoor een aantal topclubs uit Belgi ë, Nederland én Frankrijk uit. “De ideale gelegenheid om kennis te maken met onze unieke rugbysfeer”, weet voorzitter Bruno Cruyt. Naast enkele topwedstrijden staat er het hele weekend lang ook heel wat feestgedruis op het programma.

De Rhinos deden het afgelopen seizoen uitstekend met een derde plaats in tweede nationale en willen ook dit jaar degelijk voorbereid aan de start komen. “Het ‘Preseason Tournament’ is een ideale graadmeter voor onze vorm. De clubs die we mogen ontvangen, spelen allemaal op een meer dan behoorlijk niveau, waardoor we al snel zullen weten hoever we in onze voorbereiding staan. Onder meer ROC Houilles/Carrière Sur Seine uit Frankrijk, The Hookers uit Nederland en landskampioen Dendermonde bevestigden al hun komst. Ons damesteam zal ook sterk uit de hoek mogen komen, want zij moeten het opnemen tegen onder meer Kituro Schaarbeek, Ghent RFC en Antwerp Rugby Club, allen eerstenationalers.”

Het tornooi — met steun van Sport Vlaanderen – start op vrijdagavond 1 september op de stedelijke sportterreinen aan de Rode Los met enkele wedstrijden van U18-ploegen. Tegelijkertijd organiseert de club ook ‘Scrummy Friday’, een afterwork party met liveband Djohhny Casual en dj’s Mojo & Pro-Teaz. Dat feest start al om 16 uur. Het echte werk start ’s anderdaags om 11 uur met de aftrap van de eerste tornooiwedstrijd. De club voorziet heel wat kinderanimatie en pakt ook uit met een demonstratiewedstrijd touchrugby, een wat minder ruige variant van het gewone rugbyspel. Na afloop van het tornooi kan iedereen aanschuiven voor een heerlijke barbecue van traiteur Vererfven. Die wordt geserveerd in het deels overdekte feestdorp naast de rugbyterreinen. Tickets kosten 15 euro (kinderen 10 euro) en zijn te verkrijgen via preseason@rugby oudenaarde.be of via de clubleden. Aansluitend draaien de Rhinos de volumeknop wat luider voor een sfeervolle afterparty, dit jaar in het thema ‘circus’. Ampersand trekt het feest op gang met een live-optreden, waarna het dj-duo Bock & Balls het van hen overneemt. Toegang tot de fuif en het tornooi is volledig gratis.

Alle info via Facebook op ‘Rhinos Preseason Tournament’.

X