Anny Bert: Op het menu: pasta!

Anny Bert - columns

Anny Bert, 25/08/2017 –  Wist je dat pastafabrikanten geheime deals hebben gesloten met de brillensector ?

Stap gerust binnen bij Pearle of bij Hans Anders, doe je voor als een enquêteur en steek een microfoon onder de neus van de aanwezige klanten. Je hebt daar wel wat liggen dat microfoonachtig oogt, desnoods een oude sproeikop van je douche. Klanten in een schoenenzaak zouden wel rapper het verschil zien… Als ze wel degelijk voor een bril komen en niet met lotjes voor het stoverijweekend van de veggiclub, ga je veelal hetzelfde horen als antwoord op je vraag : Wat kom je hier doen ? “Wij kunnen onmogelijk de kooktijd voor pasta op de verpakking lezen !”

Vuur direct een volgende vraag op hen af : Heb je dat nù pas ontdekt ?

Meneer !

zullen ze antwoorden, natuurlijk steeds in de veronderstelling dat je geen vrouw bent en dat dit ook duidelijk zichtbaar is, geen enquêteuse dus.

Meneer !

we hebben al jaren last met die kooktijd, niet van onszelf maar van onze pasta. Op de verpakking van de echte Siciliaanse pasta Dan Corleone, de broer van Don, vind je niets, niente, over de kooktijd. We waren dan ook weinig enthousiast toen we pasta maakten en onze huisgenoten vonden deze rijstpap beter dan die van oma.

We schroefden de kooktijd behoorlijk terug maar toen stond onze echtgenoot op van tafel, trok naar de garage en keerde terug met een hamertje want het mes faalde.

Op de verpakking van penne La Lollo, een nevenmerk van Brigida, stond dan wel een aanwijzing : 7, dit keer groot genoeg om de winstmarge van Pearle en Hans Anders te beïnvloeden. Wij echter dachten dat het om 7 uren kooktijd ging en zagen plots voor ons de vergrote versie van onze energierekening. We aten die middag savooienstoemp. De sixpack penne hebben we meegegeven voor het volgende scoutskamp. Helaas, niets wordt ondernomen om eens eindelijk een duidelijke en algemene informatie daarover te vermelden, niets, zoals ik al zei niente.

Toen we in maart de paus de rode loper zagen uitrollen om de feestvierders van 60 jaar Verdrag van Rome te verwelkomen, wisten we dat het om meer ging dan handjes schudden en ondertekenen met : Goedgekeurdt ! Het is niet omdat zij staatshoofd of regeringsleider zijn dat ze de d/t-regel onder de knie hebben !!!

Natuurlijk wenkten ook de buffetten met culinaire hoogstandjes als :

Carabinieri arrabiata

Finocchio a la romana

Vongole con figlio di puttana

Tijdens conferenties kwamen verschillende hete hangijzers op tafel, uiteraard een brandvrije tafel, maar het probleem van de kooktijd van pasta bleek naderhand niet heet genoeg. Een uniforme en klare aanduiding van de garingstijd, niet te verwarren met paringstijd, op de verpakking binnen de ganse Europese Unie is dus nog niet voor morgen. En wat men ver daarbuiten in Ouagadougou of in Wagga Wagga of in Humpty Doo op de verpakking zet, zal ons worst wezen, geen pasta.

Ze hapten even naar adem. Ook de opticien had zich bij de klanten aangesloten en stond voortdurend instemmend te knikken. Hij had eenzelfde probleem tenzij hij een hoorapparaat aan het uittesten was en hij op de verpakking duidelijk had kunnen lezen: bestand tegen schokken.

X