Nazomer tip: domein De Ghellinck in Elsegem

unnamed (7)

Wortegem-Petegem 01.09.17 : In de rubriek “toerisme en vrije tijd” hebben we voor de lezer van “De Beiaard online” een tip voor de nazomer. Vlakbij Oudenaarde ligt in Elsegem het domein De Ghellinck. (HDK, foto’s L.A.M.P.)

Elsegem is een deelgemeente van Wortegem-Petegem. Het gemeentelijk domein de Ghellinck is eigenlijk een oud kasteelpark dat in 1718 door de familie met dezelfde naam werd aangekocht. In de daaropvolgende jaren werd het kasteel meerdere keren verbouwd. Het aanpalende park in Franse stijl strekt zich uit tot aan de Schelde met een prachtig wandelpad en fietspad langs de Scheldeoever, en zoals het hoorde bij een kasteel waren er ook bijgebouwen met een hoeve. De bijgebouwen kregen een nieuwe bestemming als taverne  en restaurant. Het volledige domein is 28 ha groot en de rustige recreant is er welkom, voor de 2km  wandelpaden binnen het domein en voor wie graag nog een paar km zijn wandelschoenen wil aanhouden kan dat doen langs de Schelde.

unnamed

Praktische informatie

Het domein de Ghellinck is gelegen in Elsegem, Kortrijkstraat 70 in 9790 Wortegem-Petegem. Het domein is het volledige jaar door open voor het publiek.

Meer toeristische informatie kan je verkrijgen bij de gemeente :  https://www.wortegem-petegem.be/vrije-tijd-en-toerisme/gemeentelijk-domein-de-ghellinck.

(Herman De Knijf – foto’s L.A.M.P)