Pink Rhinos openen seizoen tegen Mons

DSC_2622.JPG

Oudenaarde, 11/09/2017 – De dames van Rhinos Rugby Oudenaarde trappen het seizoen 2017-2018 komende zaterdag op gang met een thuiswedstrijd tegen Mons. De Pink Rhinos strandden vorig seizoen op de tweede plaats in tweede nationale en hopen dit jaar opnieuw een gooi te doen naar de titel. (AVB)

Afgaand op de cijfers van vorig jaar (thuis 74-0 en uit 0-64) mag de confrontatie met ‘Mons’treuses Ladies’ geen problemen opleveren, maar het is toch uitkijken naar eventuele versterkingen. Met de transfer van Celene Storez van Frameries haalden de zwart-roden toch een brok ervaring in huis.

Voor de seizoensopener, met aftrap om 13 uur, zal trainer Martijn Bauters toch even moeten schuiven met zijn pionnen. Van de vaste waarden van vorig jaar ontbreken om verschillende redenen momenteel Tessa Cardon, Ine Cruypelinck, Anna Verhofstede, Karen Matthys en Els Ternoot.

Sinds dit seizoen beschikken de Rhinos ook over een tweede damesteam, dat uitkomt in de Challenge Division. Die ploeg, een mix tussen nieuwelingen en ervaren speelsters die het wat kalmer aan willen doen, start ook komende zaterdag de competitie met een uitwedstrijd op La Selection Givoise (Huy).

Foto-onderschrift: Femke Willems in actie tijdens de vorige ontmoeting met Mons.

(Alain Vanden Bossche)

X