Dames jeugd Herselt: Luca De Langhe en Gemke De Rocker op het podium

20170910 Herselt podium DJ

Wielrennen, 11/09/2017 –  Zondag was er afspraak voor de dames jeugd in Herselt, de Vlaams-Brabantse Kempen waar het een ganse week constant koers was. (GDC)

Alle mogelijke categorie ën kwamen in de eerste septemberweek aan de bak en op de laatste dag van Herseltkoerse waren er nog 3 wedstrijden, de eerste voor dames jeugd. Dit over een licht glooiend parkoers van net geen 7 km dat door de meisjes 8x moest afgelegd worden. Prima organisatie, kort voor de wedstrijd werden de kiezels nog uit de bochten geveegd, bijna geen obstakels op het parkoers en voldoende seingevers. Met 42 stonden ze aan de start, 15 junioren en 27 nieuwelingen. De deelnemersaantallen beginnen te slinken, het veldritseizoen is begonnen en anderen nemen nog een korte rustpauze alvorens aan het pisteseizoen te starten.

In het peloton wel tal van regiorensters die de verplaatsing hadden gemaakt. Julie De Wilde en Katrijn De Clercq (VD Hauwe CT), Gemke De Rocker en Sophie Tierolf (Rudyco Papillon CT), Kirin Punnewaert (WOOParike), Luca De Langhe (Keukens Redant).

20170910 Herselt podium DN

De dames waren duidelijk in eindeseizoensstemming. De ene kilometer rustend kabbelend terwijl de ze “koffieklets hielden”, wat verder kwam er een aanval en zat het spel op de wagen. Onze streekrensters lieten zich niet onbetuigd en staken hun duit in het zakje, als het peloton echt t é traag reed namen ze zelfs het voortouw. Luca zette halfweg een ontsnapping op en ook de eerstejaars Katrijn en Julie waagden hun kans. Maar niemand bleef lang voorop, het peloton reageerde steeds prompt. Daar het na elke reactie terug stil viel kon iedereen zijn hartslag terug laten zakken, bijna niemand verdween zo langs de beruchte “achterdeur” en daardoor bleef het gemiddelde ook steken op 34 km/h. Het mag dan ook niet verwonderen dat een bijna voltallig peloton naar de finish kwam gereden.

De massasprint werd gewonnen door Gloria Van Mechelen bij de nieuwelingen en Marjon Claus bij de junioren, maar op de podia telkens een renster uit onze streek met Gemke De Rocker als tweede bij de nieuwelingen en Luca De Langhe als derde bij de junioren. Voor Gemke zeker een opsteker na een seizoen dat door ziekte wat in mineur verliep. Zij lijkt er terug door en kan hopelijk de komende weken nog enkele resultaten boeken alvorens terug haar plaats op te eisen op de piste.

(Geert De Clercq)

X