Zottegem lanceert pietenschool

Sinterklaas DB.jpg

Zottegem, 18/09/2017 – Na het succes van de parade vorig jaar, zet Zottegem ook dit jaar in op het feest van Sinterklaas. Zo zal op de markt een pietenschool ingericht worden.

Sinterklaas komt op zaterdag  18 november naar Zottegem. Net zoals vorig jaar niet per trein, maar ook niet in een praalwagen. Dit jaar kiest hij voor een koets. “We verwachten de kinderen en hun ouders en grootouders om 14u00 op de markt’, licht schepen van Toerisme Kurt De Loor toe. “Vooraleer de Sint komt kunnen de kinderen daar naar de pietenschool waar ze een spoedcursus gekke bekken trekken of jongleren kunnen krijgen. Zo betrekken we hen maximaal in het gebeuren.”

Net zoals vorig jaar zal er een grote affichecampagne zijn en zullen ook Sinterklaas-kleurplaten verspreid worden die kunnen binnengebracht worden in de bib, het Huis van het Kind en in de dienst Toerisme om mooie prijzen te winnen. Op 22 november (om 14u30) is er in CC Zoetegem de voorstelling “Ongewenst bezoek op het zwartepietenexamen“, een spannend Sinterklaastoneel voor kinderen vanaf 3 jaar oud. Inkom is 2 euro voor -12-jarigen en 5 euro voor +12-jarigen. Tickets via www.cczoetegem.be of uitbalie@zottegem.be (09 364 69 33)