Aperitiefconcert koren Crescendo en Fenice, kerk Velzeke

20171119 - Crescendo Velzeke - IMG_3077 (1)

20/11/2017 – Het is weinigen gegeven om de kerk van Velzeke te vullen voor een aperitiefconcert. Op zondag 19 november stroomden de muziekliefhebbers toe voor de “Week van de verdraagzaamheid”. Het Zottegemse koor Crescendo, onder leiding van muziekpedagoge Marleen Bijl, nodigde het mannenkoor Fenice Ensemble uit, dat onder leiding staat van componist Dirk Stuer.

Een jazzy set liederen werden door beide koren gezongen, met composities van Charles Chaplin, Lee Dengler, A.MG Schmidt en Wim Sonneveld. Daarnaast werden ook heel wat traditionals gebracht, zowel door het mannenkoor uit Belsele als door het klassiek gemengde koor uit Zottegem. Als afsluiter zongen ze samen het wondermooie ‘Bridge over troubled water’ van Simon & Garfunkel. Nadien werd er een aperitief aangeboden.

Volgende activiteiten: Op 16 december om 20u organiseert Crescendo een kerstconcert in de kerk van Rozebeke. Daarvoor nodigt Crescendo het barok ensemble ‘Les Gouts Authentiques’ uit. Monteverdi, Schütz en Benjamin Britten worden opgevoerd, samen met de mooiste kerstliederen. In 2018 zal het volledige jaar in teken staan van het Egmontjaar, met deelname aan een musical, een concert met het Quilisma ensemble uit Oudenaarde en op 16 september volgend jaar, deelname aan de Egmontevocatie, een mega-productie waar vandaag al veel Zottegemnaren hun schouders onder zetten.

Sjk.