Nieuwe diersoort ontdekt in Zottegem!

27604565_10215028399886414_540727512_o

Satire-Zottegem, 03/02/2018 –  Onze lokale dierendeskundige Thiberius Faustmans heeft een nieuwe dierensoort ontdekt.

Is dat nu zo speciaal hoor ik jullie denken? Immers, bijna 200 planten- en dierensoorten sterven uit op een gemiddelde dag. Tezelfdertijd ontdekken wij – zijnde de mensheid – jaarlijks duizenden nieuwe soorten fauna en flora. Dus waarom zouden we zoiets laten verschijnen in een gerenommeerde online krant als “De Beiaard”? Wel beste aan mijn lippen hangende poezeloezewoefelezertjes, wat dit heugelijke nieuws zo formidabel maakt is dat het exemplaar gevonden werd op Zottegemse bodem. Ik hoef jullie niet te vertellen dat Professor Doctorandus Faustmans over het dolle heen was met deze ontdekking en zoals dat gaat in de geschiedenis der ontdekkingen: de vinder kiest de naam. Thiberius – want ik mag Thiberius zeggen tegen Professor Doctorandus Thiberius Faustmans – heeft gekozen om het diertje de gezellige naam de Flierefluiter cadeau te doen.

Kijk maar eens naar de foto, is hij niet prachtig! Thiberius stond dan ook te trillen op zijn benen als hij oog in oog kwam te staan met dit exemplaar. Wilde verhalen doen de ronde van “in de broek pissen van contentement”, “beschijten van jolijt”, maar dat zijn zaken die men als professioneel journalist niet vraagt aan Professoren Doctorandussen.

De Flierefluiter zien we het vaakst in het stadscentrum, in de buurt van drankgelegenheden. Blijkbaar wordt het diertje aangetrokken door de geur van gistend bier, het aroma van hop, de walm van alcohol en het zal er alles aan doen om deze voedzame drank via zijn slurfje te nuttigen. Het blijft nooit lang op dezelfde plaats en fladdert dan graag van drankstek naar drankstek. Deze levensstijl zorgt er langs de ene kant voor dat het diertje zelden onderhevig is aan stress, anderzijds lukt het dit diertje niet om een deftig nestje te bouwen. Luiheid is nu eenmaal een prominent aanwezige karaktereigenschap van deze kleine deugeniet. Iets wat heel hard aan de Zuid-Amerikaanse Phyllophaga – beter bekend als Luiaard – doet denken. Deze laatste heeft daarenboven een vrij trage onderontwikkelde motoriek, iets wat ons Flierefluitertje niet heeft, zeker niet als er wijfjesexemplaren in de buurt zijn.

Het is dan ook niet te verwonderen dat monogamie niet in het diertje zijn woordenboek staat. Het fladdert gaarne van de ene partner naar de ander. Tijdens de waggelende verleidingsdans van het mannetjesexemplaar probeert het vrouwtje een zo sterk mogelijke geur van Channel No 5 te verspreiden. Hierbij het mannetje zijn hoofd op hol brengend vervullen ze de daad die vrij kort van duur is om daarna verder te fladderen naar oorden waar de alcoholwalmen het sterktst zijn en dit paringsritueel meermaals te herhalen met wisselende partners. Dit laatste doet jullie ongetwijfeld denken aan de Rokkenjager (zie foto hieronder) maar Professor Doctorandus Thiberius Faustmans maakt duidelijk dat er geen verwantschap is tussen de twee.

27537704_10215028402086469_1299859876_o