PIVA Oudenaarde vicekampioen Hair Games

IMG-5698

Oudenaarde, 03/02/2018 –  Op de Hair Games in Brussel gaf een delegatie leerlingen van het PIVA het beste van zichzelf. Ze keerden naar Oudenaarde terug als vicekampioen!

Nadat het Belgisch Kampioenschap voor kappersleerlingen in 2016 wegens terreurdreiging afgelast werd en men in 2017 een andere aanpak koos, wijzigde de organisatie in 2018 de naam in ‘Hair Games’ en paste UBK (Unie der Belgische Kappers) ook het concept aan.  Scholen krijgen nu de kans om een team van 9 leerlingen af te vaardigen en ligt de nadruk op teamwerk. Binnen het thema ‘Punk’ tonen 3 leerlingen hun artistieke kunnen. Daarna verdedigen 6 leerlingen op het hoofdpodium voor een vijfkoppige jury het business- en communicatieplan voor hun eigen zaak.  De PIVA-delegatie werd door de jury uitgeroepen tot winnaar in de artistieke categorie. Ook met hun business- en communicatieplan konden ze de jury overtuigen en dit resulteerde in een schitterende tweede plaats over alle proeven heen.

Directeur Geert Billooye mag zich dan ook een zeer tevreden man voelen. “Vicekampioen bij de allereerste Hair Games is een hele eer en de verdienste van een hele groep mensen die de leerlingen de kans gaven om hun talenten te ontwikkelen. Dat de klemtoon gelegd werd op teamwerk kan ik als directeur enkel toejuichen. Een bewijs dat de leerlingen binnen PIVA een kwaliteitsvolle opleiding krijgen en dat onze leerlingen heel wat in hun mars hebben.

Dat we opnieuw de kop vormen met onze zusterschool PIHS van Gent maakt het nog mooier. Twee provinciale scholen van Oost-Vlaanderen bovenaan het klassement, een bewijs dat het Provinciaal onderwijs in Oost-Vlaanderen kwaliteitsvol is en heel wat talent in huis heeft.