Elektronische informatieborden in Zottegem

Zottegem, 10/03/2018 –  Zowel aan het Administratief Centrum Sanitary als aan het Woonzorgcentrum Egmont prijken sinds donderdag twee grote digitale informatieborden.

Ze zullen gebruikt worden om evenementen die de stad Zottegem organiseert aan te kondigen en ook om andere informatie te verspreiden, zoals shoppingdagen of braderijen. “Deze gloednieuwe elektronische informatieborden zijn een extra troef om rechtstreeks te communiceren naar de bevolking toe, bovenop de bestaande communicatiekanalen en hebben het grote voordeel dat ze veel mensen kunnen bereiken.” zegt burgemeester Jenne De Potter. “De bedoeling is dat we op een eenvoudige, moderne manier kunnen communiceren over wat er in Zottegem allemaal te beleven valt. Uiteraard is dit gericht naar de Zottegemnaar, maar de informatieborden kunnen ook bezoekers van onze stad overtuigen om nog meer af te zakken naar een van de vele evenementen in onze Egmontstad.” zegt burgemeester Jenne De Potter. “Bovendien kunnen ze ook in noodsituaties als belangrijk communicatiekanaal dienen”

De borden werden geplaatst aan het WZC Egmont en aan het AC Sanitary.  “De twee geselecteerde locaties zijn doelbewust gekozen. Er is op die locaties heel wat passage, ze liggen voldoende gespreid en moesten kunnen verbonden worden met de internetverbinding van de stad, want die is noodzakelijk voor de aansturing van de panelen. Bovendien konden de borden niet aan een gewestweg geplaatst worden, zoals bijvoorbeeld langs de N42, omdat dit niet wordt toegestaan door het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid. Bovendien gaf het Agentschap Onroerend Erfgoed negatief advies voor de omgeving van het Egmontkasteel of de Markt.”

De digitale borden zullen in de komende dagen worden aangesloten op het informaticanetwerk van de stad, vanaf dan zijn ze volledig operationeel.