SMS-parkeren in Oudenaarde

hilde sms parkeren

Oudenaarde, 10/03/2018 – Op de parkeerautomaten in Oudenaarde werden nieuwe grote stickers gekleefd met de instructies voor het SMS-parkeren.

Gemeenteraadslid Hilde De Smet die jaren geleden een voorstel in die zin had gedaan toont zich tevreden. “Men hoeft zich geen zorgen meer te maken of de parkeertijd reeds verstreken is aangezien men via sms bepaalt tot wanneer deze tijd loopt.  Ik ben verheugd dat we het, over de partijgrenzen heen, eens zijn dat de stad niet enkel de taak heeft boetes te innen, maar ook een bepaald niveau van dienstverlening moet kunnen aanbieden. Door deze vorm van parkeerbetaalsysteem in te voeren, hebben we duidelijk een wwinwin-situatie. Mensen  die gebruik maken van deze dienst, betalen enkel de effectieve parkeertijd zonder vooraf te moeten inschatten hoelang men nodig zal hebben om boodschappen te doen. Men hoeft eveneens niet snel snel tussendoor naar de automaat te lopen om het parkeerticket te verlengen.”