Leren composteren van huis-en tuinafval in Sint-Lievens-Houtem

unnamed

Sint-Lievens-Houtem, 19/03/2018 –  Lesgevers van Vlaco en enkele gemeentelijke vrijwilligers SOS-kringopdrachten geven deskundige begeleiding voor het maken van uw “thuiscompost” op donderdag 22 maart en op maandag 2 april.

“Compost is een krachtvoedsel voor groenten en bloemen die niet mag ontbreken in uw tuin. Nu het langzaam aan begint te kriebelen bij de eerste lentestralen, willen de tuinders reeds aan de slag gaan.  Wil je, je huis-en tuinafval verwerken als compost dan bespaar je er alvast een beetje geld mee en hou je een duurzaam kringloopbestand in stand.  Als je geen idee hebt hoe eraan te beginnen (deel 1), kom dan op donderdag 22 maart van 20 tot 22uur  naar een eerste informatievergadering die doorgaat in de raadszaal van het gemeentehuis op het Marktplein te Sint-Lievens-Houtem.”

Je leert er enkele vuistregels te hanteren, en je komt er alvast te weten wat kan en wat niet kan gecomposteerd worden, en bovendien welk composteersysteem het meest geschikt is voor uw tuin. Op maandag 2 april tussen 10 en 18 uur kan je in de zaal Sint-Micha ël in de Kloosterstraat te S.L.H leren hoe een compostbak doeltreffend kan functioneren. Op die dag loopt ook de “Planten(ruil)beurs”. Je kan inschrijven via  tel:  053 60 72 57 of via  natuurenmilieu@sint-lievens-houtem.be

Herman De Knijf, info gemeente S.L.H. – foto L.A.M.P.  
X