Schaakmarkt in Zottegem

Deze zomer kan je tijdens de weekends gebruik maken van een reuzegroot schaakspel op de markt in Zottegem. Een idee van schepen van City-marketing Kurt De Loor.

“Sinds vorig weekend kan iedereen een zomer lang zijn schaakkunsten tonen op de Markt in Zottegem”, legt De Loor (SP.A) uit. “Bij goed weer wordt er elk weekend een groot schaakspel geplaatst waar iedereen het tegen elkaar kan opnemen tijdens een partijtje schaak. Het doel is duidelijk: we willen van onze Markt echt een plek maken waar Zottegemnaren graag komen. Het moet een ontmoetingsplaats zijn voor jong en oud. En het spelletje bij uitstek waar geen leeftijd op staat is schaken; de sport wordt ook steeds populairder bij kinderen en jongeren.”

Praktisch

Het schaakspel wordt op de Markt geplaatst tijdens de openingsuren van de Dienst Toerisme op vrijdag en zaterdag en dat nog tot en met september. Je zal dus kunnen schaken op vrijdag van 10u tot 16u en op zaterdag van 10u tot 15u.

“Na de zomer bekijken we of we het schaakspel ook binnen een plekje kunnen geven en of we het bijvoorbeeld kunnen uitlenen aan verenigingen tijdens activiteiten via de Zibotheek (de uitleendienst van speelgoed in het Huis van het Kind)”, geeft De Loor nog mee.