Boek over de Groote Oorlog in Herzele

Treinramp in Herzele in december 1918.

100 jaar na de wapenstilstand van 11 november 1918 geeft De Hellebaard een boek uit over de gebeurtenissen in Herzele tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Of hoe de dorpen Borsbeke, Herzele, Hillegem, Ressegem, Sint-Antelinks, Sint-Lievens-Esse, Steenhuize-Wijnhuize en Woubrechtegem de wereldbrand beleefden, ondergingen … en overleefden.  In 12 hoofdstukken komen alle aspecten van het leven onder oorlogsomstandigheden aan bod: het oorlogsgeweld, de vluchtelingen, de organisatie van het Duitse bestuur, de dreiging van honger en ziekte, de demografische gevolgen, de precaire situatie van de gemeentebesturen, werkloosheid en deportaties, de relatie tot de Duitse bezetter, de rol van de religieuzen, oorlogsslachtoffers, het einde  van de oorlog.

Het boek bevat ook een aantal sprekende, soms aangrijpende, individuele verhalen die de oorlogservaringen een zeer concreet gelaat geven.  Het telt 300 bladzijden en is rijk geïllustreerd met meer dan 100 foto’s en tijdsdocumenten, resultaat van diepgaand archiefonderzoek.

Voorverkoop

De verkoopprijs bedraagt 35,00 euro.  Bestel je het boek nu al, dan betaal je slechts 30,00 euro.  Het boek kan afgehaald op vrijdag 9 november tussen 18 u. en 20 u. in onze nieuwe locatie Erfgoedhuis De Pastorij, Pastorijstraat 3, 9552 Herzele-Borsbeke. Nadien tijdens de openingsuren van Erfgoedhuis De Pastorij. Kies je ervoor dat we je het boek toesturen via de post, dan betaal je 42,25 euro incl. verzendingskosten of 37,25 euro bij voorintekening.

Hoe bestellen?

Stort 30,00 euro (bij afhaling) of 37,25 euro (indien verzending gewenst) op rekeningnummer:  IBAN BE66 0013 8239 9843 — BIC GEBABEBB  van De Hellebaard, met vermelding boek Wereldoorlog I. Je kan uiteraard ook contant betalen via een bestuurslid.  Je kan voorintekenen tot 26 september 2018.

Duitse keuken in het routehuis bij het station in Herzele. In het midden: veldwachter Benedictus Robeys