Fraterstraat – Bergwijkbrug afgesloten op 29 en 30 oktober

Uiterlijk in 2020 komt er een nieuwe, bredere brug over de Ringvaart aan de Fraterstraat.

 

Het gemeentebestuur van Merelbeke, Waterwegen & Zeekanaal, het Agentschap Wegen & Verkeer en de Provincie Oost-Vlaanderen zullen de bestaande Bergwijkbrug met steun van EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) vervangen.

Sonderingswerken R4

Tussen 22 en 25 oktober vindt een bodemonderzoek plaats aan de huidige Bergwijkbrug. Een onderzoeksvrachtwagen zal telkens tussen 9 en 15.30 uur vanaf de linkerrijstrook op de R4 tussen de Hundelgemsesteenweg en afrit van de R4 in beide richtingen onderzoek verrichten naar de samenstelling van de ondergrond. De werken vinden plaats op de R4-Binnenring (richting Zwijnaarde) op 22 en 23 oktober en op de R4-Buitenring (richting E40) op 24 en 25 oktober. Plaatselijk zal er slechts één rijstrook beschikbaar zijn en ter hoogte van de werf mag er maximaal 70 km/u worden gereden. Om deze werken veilig te kunnen uitvoeren zullen er botswagens ruim voor de onderzoeksvrachtwagen opgesteld zijn om de werken te signaleren.

Fraterstraat onderbroken ter hoogte van de brug over de Ringvaart

Op maandag 29 oktober en mogelijks ook op dinsdag 30 oktober (herfstvakantie) zal het bodemonderzoek gebeuren vanaf de Bergwijkbrug zelf. Tussen 7 en 18 uur kunnen auto’s en bussen niet door, voetgangers en fietsers wel. Voor het verkeer komende van de carpoolparking is er een omleiding via de rotonde op de Hundelgemsesteenweg, Hundelgemsesteenweg en Bergstraat. Voor wie van de Gontrode Heirweg komt is er een omleiding via de Bergstraat. Enkel plaatselijk verkeer dat tussen de Bergstraat en Ringvaartstraat moet zijn, zal verder mogen rijden via de Fraterstraat richting de Ringvaart. In de Bergstraat geldt er tussen nrs. 18 en 24 een stilstand- en parkeerverbod zodat er door kruisend verkeer niet op het fietspad wordt gereden.

Bus 43 rijdt via de Guldensporenlaan en Hundelgemsesteenweg richting Ledeberg en bedient daarom uitzonderlijk de haltes Nachtegaaldreef, Ginstdreef en verder niet. Er is een extra bushalte voorzien op de Hundelgemsesteenweg tussen de Koningin Elisabethlaan en Van Goethemstraat. De handelaars in de Fraterstraat zijn bereikbaar via de Hundelgemsesteenweg en Bergstraat.

Meer informatie

 Peter Baeyens Dienst mobiliteit 09  210 33 11

mobiliteit@merelbeke.be

 

X