Fakkeltocht voor de Vrede
Fakkeltocht voor de Vrede

Fakkeltocht voor de Vrede

Fakkeltocht voor de Vrede
Volgens de dienst cultuur hebben tussen 150 en 180 mensen zaterdagavond meegelopen   in een fakkeltocht voor de herdenking van de “Grootte Oorlog” en voor de vrede.

Op 10 november organiseerden stad Ninove een gezellige fakkeltocht, één van de vele activiteiten binnen het Vredesjaar en net op de vooravond van Wapenstilstand.
De fakkeltocht was gericht naar een zeer breed publiek.

Ze verwelkomden de deelnemers om 18u00 aan het Buurthuis Berdam, Edingsesteenweg 2, Ninove. Om 18u30, nadat de fakkels waren ontstoken aan ‘de eeuwige vlam’, startte de tocht doorheen het stadscentrum. Er werd even halt gehouden aan het oorlogsmonument voor een korte speech van schepenen Veerle Cosyns over vrede. Nadien onthulde het stadsbestuur een vredesboom als herdenking aan het einde van de eerste Wereldoorlog.

Het was een wandeling van +- 2 km. We eindigden aan de bibliotheek  CC De Plomblom, waar om 20u00 het bevrijdingsconcert ‘Elixir d’Anvers’ begon.  Een aangrijpend concert met ongekende mooie muziek van 100 jaar geleden: van triomfalistische jubelende liederen naar hoopvolle ragtimes tot melodie ën die de miserie verzachtten. Kortom: een uniek repertoire dat na 100 jaar nog steeds actueel is.

X