‘Babaken Pis’ trekpleister op succesvol ‘Hapje Tapje’.


Geraardsbergen. ‘Babaken Pis’ deed gisteren zijn opwachting op een zonovergoten ‘Hapje Tapje’. ‘Babaken Pis’ is de meest recente reus. Veel kijklustige bezoekers verdrongen zich om deze legendarische trekpleister te bewonderen.

‘Zo zie je maar dat naturisme ook een stuk cultuur kan zijn. Geraardsbergen moet de eerste stad zijn dat een naturistische reus heeft’, aldus Olav Geerts, voorzitter van de Broederschap. Geraardsbergen is een reusvriendelijke stad en heeft op dit vlak reeds een lange traditie. Volgens de leden van de reuzengilde is ‘Babaken Pis’ in staat om anderhalve meter ver te plassen. Dit werd gelukkig aan de talrijke omstaanders bespaard.

De andere reuzen mogen nog even genieten van een welverdiende vakantie. Niet lang meer, want op zondag 21 april komt de reuzenfamilie in actie op de Markt van Geraardsbergen voor ‘de Dag van de Mattentaart’. De reuzen zullen zich een baan dansen door het publiek. Een ploeg van 25 dragers staat ter beschikking.

Een foto uit de oude doos. De reuzenfamilie draait al lang mee.

Met dank voor de foto’s aan Veerle Mertens en Aimee Baptist.

Julien Borremans