Historische 11- juliviering in Zwalm

Eerste maal dat het gemeentehuis organiseert

 

. Het werd en was in Zwalm een historische 11- juliviering. Voor het eerst organiseerde het gemeentebestuur een 11- juliviering met gemeentelijke inbreng op de site naast de sporthal

Schepen Peter Van Den Haute (N-VA) was dan ook gelukkig met de opkomst. “We hadden gehoopt op een 100-tal inschrijvingen maar het werden er 200 wat men een groot succes mag noemen. Dit is geen 11- juliviering met speeches maar een gezellige bedoening met een bandje dat zorgt voor sfeervolle muziek.”

Gewezen burgemeester Basiel Eeckhout vond het een goed initiatief. “Het brengt mensen bij mekaar en zorgt voor gezelligheid.”
Jozef Van den Bulcke (Open Vld) vond het eveneens een goed initiatief. “Ik herinner me nog 16 jaar terug dat het TAK (TaalAktieKomitee) actie kwam voeren in Zwalm omdat er niets officieel werd gedaan voor 11- juli. Ik zelf en de toenmalige burgemeester Eeckhout kregen el een ontbijt aangeboden.
Burgemeester Eric Devriendt (CD&V plus) had voor deze historische aangelegenheid een passend geel hemdje aangetrokken zodat de Vlaamse kleuren nog beter werden geaccentueerd.