Internationale wielerpelotons dit weekend over Zottegemse wegen

In het komende weekend maakt Zottegem tweemaal wegen vrij voor de passage van internationale wielerwedstrijden voor eliterenners en -rensters.

ZATERDAG 17 AUGUSTUS: FLANDERS LADIES CLASSIC

Met start om 15 uur in Borsbeke (sportpark De Vrede) en aankomst rond 18u15 in Steenhuize (sporthal) vindt op zaterdag 17 augustus de tweede editie van de Flanders Ladies Classic/Sofie De Vuyst plaats, de finalerit van de Lotto Cycling Cup (UCI-1.2). Tijdens de grote inleidende ronde van deze wielerwedstrijd maken de dames-elite ook drie verschillende passages op Zottegems grondgebied. De eerste keer, tussen 16 en 16u15 volgens het gemiddelde uurrooster, rijden zij komende van Hillegem via de Steenweg op Aalst, kruispunt De Vos, Oudenaardsesteenweg, Provincieweg, Lieve-Heerstraat, Romeins Plein (kant klooster), Beugelstraat, Strijpenplein (kant Sint-Andriessteenweg) en Rijkestraat naar Roborst. Een kwartiertje later, na de beklimming van de Berendries omstreeks 16u30, gaat het via de Kasteeldreef, Elverenberg, Vossenholstraat, Vijfstraat en Bontestraat richting Lierde. Nog tien minuten later steken ze nog een derde keer de neus binnen de Zottegemse grenzen komende van Lierde (Spende) via de Klemhoutstraat, Smissenhoek, Gaverland en Luiveld naar Steenhuize. Omwille van deze passages zal in al deze voornoemde straten van 14 tot 17u30 parkeerverbod gelden en tegelijk zal uitzonderlijk eenrichtingsverkeer van toepassing zijn in de Vossenholstraat (richting Vijfstraat) en Vijfstraat (richting Bontestraat).

ZONDAG 18 AUGUSTUS: BINCK BANK TOUR

Zondag eindigt de zevendaagse World Tour-rittenkoers Binck Bank Tour met een 178 km lange etappe vanuit Sint-Pieters-Leeuw (start om 12u15) naar Geraardsbergen (aankomst op de Vesten omstreeks 16u20). Onderweg maken de heren-elite ook een passage over Zottegemse wegen, door Sint-Maria-Oudenhove en Sint-Goriks-Oudenhove. Komende van Lierde (Eikenmolen) zullen zij via de Lammerstraat, Bontestraat, Faliestraat, Sint-Hubertusplein, Oudenhovestraat, Sint-Goriksstraat en Langendries koers zetten naar Rozebeke (Boembeke) en verder naar de Berendries in Michelbeke. Deze doortocht is voorzien tussen 13u45 en 13u55 en met het oog op een veilig verloop ervan zal er dan in deze straten van 11u45 tot 14u30 parkeerverbod zijn. Tevens zal er eenrichtingsverkeer ingevoerd worden in de Lammerstraat (richting Bontestraat) en Langendries (richting Boembeke).