De Trunte en de Leeuw van Munte.

Naar jaarlijkse traditie stonden er op de vrijdag van Munte kermis twee wielerwedstrijden voor gentlemen op het programma. De eerste reeks was er eentje voor de inwoners en de wielertoeristen uit de regio, de tweede reeks was bestemd voor de meer getrainde renners die ook hun gading vinden bij de vrije wielerbonden.

De wielertoeristen van Baaigem waren het best vertegenwoordigd in het peleton dat 54 renners telde. Maar ook MCT Munte en WT Merelbeke hadden hun mannetjes afgevaardigd, net zoals de donderdagse wielervrienden van Het Neerhof uit Moortsele. De eerste vier ronden moesten afgelegd worden in het zog van Jens Verhaegen, die het tempo bepaalde, waarna de renners vanaf de vijfde ronde vol gas mochten fietsen. In het begin waren het vooral de mannen van WTC de Baaigemse trappers die het heft in handen namen en het tempo probeerden te bepalen. Hun plaatselijke man Kris De Blander moest jammer genoeg afrekenen met een lekke band en naarmate de wedstrijd vorderde zakten zijn ploeggenoten stelselmatig dieper weg in de buik van het peleton. Het tempo lag wel zeer hoog en dat zorgde er voor dat niemand kon ontsnappen. Geert De Graeve van WT Merelbeke probeerde de laatste ronde er nog van door te gaan, maar zijn aanval werd door een jagend peleton teniet gedaan net voor de laatste beklimming van de Zink. Het werd dus een spurt die van ver werd ingezet en waar Maarten Roelandts aan het langst eind trok voor Gerald Van Caillie en Niels Liedts.

Bij de tweede reeks mocht er vanaf de start gevlamd worden. En dat deden ze dan ook. De grote smaakmaker hier was Ron Vandenbussche, die in bijna elke ontsnapping terug te vinden was. Toen hij er op vier ronden van het einde vandoor ging met Kjell Power en Ruben Broeckaert, zag het er even goed uit. Maar in het peleton liet men echter niet begaan en de voorsprong liep nooit verder op dan een vijftiental seconden. Mauro Cooman probeerde op twee ronden van het einde de sprong naar de leiders te maken. Uiteindelijk kwam alles terug samen bij het ingaan van de allerlaatste ronde. We kregen dus ook hier een spurt waarbij Gianni Cooman met groot overwicht de overwinning behaalde. Mauro Cooman werd tweede en Kenny Alluyn vervolledigde het podium. Smaakmaker Vandenbussche werd nog knap vijfde. Voor organisator Tijs Eeckhout en zijn medewerkers was dit alweer een geslaagde vrijdagavond met heel wat renners aan de start en heel wat ambiance tijdens en na de koers.

Uitslag 1ste reeks:
1. Maarten Roelandts
2. Gerald Van Caillie
3. Niels Liedts
4. Michiel Van Ooteghem
5. Jens De Mezure

Uitslag 2de reeks:
1. Gianni Cooman
2. Mauro Cooman
3. Kenny Alluyn
4. Ruben Broeckaert
5. Ron Vandenbussche