Lierde fietsgemeente.

Help Lierde mee aan de titel Fietsgemeente 2020!

groep fietsers aan OC De Lier - Lierde fietsgemeente

De verkiezing van “Fietsgemeente/stad 2020” is een initiatief van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) in samenwerking met de Fietsersbond en Het Nieuwsblad.

Deze verkiezing “Fietsgemeente/-stad” is niet nieuw, maar wordt wel voor het eerst als echte publieksverkiezing georganiseerd. Als fietser geef je je mening over de beleving, infrastructuur en communicatie.

Dus fiets je graag in Lierde? Gebruik je regelmatig de fietspaden? Geniet je ook al trappend van de rustige landbouwwegen? Dan hoef je zeker niet overtuigd te worden dat het lieflijk, landelijk Lierde de titel van Fietsgemeente 2020 dubbel en dik verdient.

Voor diegene die toch nog een beetje zouden twijfelen geven we graag nog wat argumenten mee om hen te overtuigen.

Waarom verdient Lierde de titel?

Er zijn gescheiden fietspaden in de Langestraat, Geraardbergsestraat, Wassegemstraat en Opstaldries.

Er is een bruisende groep fietsende senioren.

Elk jaar wordt er een fietspoel georganiseerd in samenwerking met de scholen.

Er worden talrijke wielerwedstrijden georganiseerd door de twee plaatselijke wielerclubs, “de moedige wielrijders” en “Sportclub Sint Kornelisvrienden”.

Er zijn twee elektrische fietsen ter beschikking voor de dienstverplaatsingen van het gemeentepersoneel.

Er zitten drie fietsprojecten in de pijplijn, nl. Spende, fietsverbinding Putse-Langemunte en fietsverbinding Tempel-Opstaldries.

Elektrisch oplaadpunt voor de fiets aan het gemeentehuis en de bibliotheek.

 Vul uiterlijk tegen 31 oktober de enquête in.

Door het invullen van de enquête kan je Lierde misschien mee aan deze prestigieuze titel helpen, waaraan tevens een mooie geldprijs om de fietsinfrastructuur nog te verbeteren gekoppeld is.

Uitslag.

Begin volgend jaar worden de negen genomineerden (drie per categorie) bekendgemaakt in Het Nieuwsblad. Een externe jury zal dan ter plaatse gaan en de genomineerde gemeenten onderzoeken. De uiteindelijke winnaars worden bekendgemaakt op het Fietscongres op 26 mei 2020.

We hopen uiteraard dat Lierde erbij zal zijn!

https://www.fietsgemeente.be/

aankondiging van Lierde fietsgemeente