Dossier Standaard Michelbeke – reactie van voormalig schepen en gemeenteraadslid Hedwin De Clercq (SP.a)

Hedwin De Clercq reageert uitvoerig op de soap rond het RUP sportterreinen en meer bepaald op de situatie in Michelbeke.
Hedwin De Clercq (SP.a) : “ Zoals ik reeds zei op de gemeenteraad op de uitleg van schepen Peter Vanderstuyf vind ik het niet kunnen en gewoon hypocriet om gedurende enkele maanden die mensen aan het lijntje te houden met het idee dat dit toch in orde zou kunnen komen.
Enkele jaren terug was er een burgemeester uit Michelbeke ( nvdr Herman De Croo) en parlementsvoorzitter. Deze heeft eveneens alle moeite gedaan om dit dossier in orde te krijgen maar zonder resultaat.
Nu denken dat je als schepen dit dossier zomaar kan oplossen is een brug te ver .
Vandaag blijkt dat vooral Michelbeke maar ook Zegelsem (jeugdploegen ) in de problemen blijven zitten wegens plaatsgebrek. Er is een verbod om uit te breiden .
Toen FC Brakel over kop ging was er een mogelijkheid om deze terreinen te laten gebruiken door andere ploegen om zodoende hun plaatsgebrek op te lossen. Dit bleek dan weer een te dure oplossing te zijn volgens het bestuur. Als alternatief zijn we dan overeengekomen in het college van vorige legislatuur om een omnisportterrein aan te leggen waar verschillende jeugdploegen zouden kunnen trainen en wedstrijden spelen .
Olsa Brakel werd financieel geholpen maar de kleine ploegen bleven op hun honger zitten en daar wordt gewoon niks voor gedaan tot op heden .
Een omnisport terrein zou hun problemen grotendeels oplossen. Het zijn tenslotte die kleinere ploegen waar men aan betaalbare prijzen kan voetballen.
Het stoort mij dan ook enorm dat men gedurende maanden die mensen valse beloftes heeft gemaakt.”

RUP sportterreinen – Uitbreidingsmogelijkheden Standaard Michelbeke blijven beknot

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X