Brakelse BIB met heel wat activiteiten

Voorleesweek in de bib
Tijdens de voorleesweek kunnen kinderen vanaf 5 jaar ook in de Brakelse bib genieten van een leuk verhaal dat verteld wordt door bibjuf Katleen. Daarna kunnen de kinderen onder begeleiding van knutseljuf Virginie werken rond het verhaal. Voorlezen én knutselen in één leuk namiddagmoment dus, op woensdag 20 november, tussen 14 en 16u.
Graag vooraf reserveren.

Met de bus naar Boeksprekers
Op vrijdag 22 november, om 20u, vindt in Ronse ‘Boeksprekers’ plaats, het slotevenement van de lezingenreeks ‘Bevlogen Pennen in de Vlaamse Ardennen’.
Fien Sabbe gaat er in gesprek met Jan Hautekiet, Christophe Vekeman, Pascale Platel en Sanne Huysmans en polst naar hun literaire passies. De bluesband MT Moon met Marie-Thé Breitinck zorgt voor de muzikale omlijsting. Vanuit Brakel vertrekt een gratis bus. Reserveren vooraf is noodzakelijk.
Een activiteit van Bibliotheken Vlaamse Ardennen.

Robot aan het stuur: over de ethiek van techniek
Op woensdag 4 december is er in de Brakelse bib een voordracht door businessfilosoof Jochanan Eynikel. Net zoals in zijn spraakmakende boek ‘Robot aan het stuur’ zal de auteur het hebben over de impact van de modernste technologische ontwikkelingen op onze samenleving. Hij stelt prangende vragen over de relatie tussen mens en machine. Hoe ver laten we de robots gaan? Graag vooraf reserveren.

De Schrijfwijzen, het Groot Dictee heruitgevonden, ook in de Brakelse bib
Op vrijdag 6 december, om 20u, kan in meer dan 100 bibliotheken worden deelgenomen aan Het Groot Dictee heruitgevonden, onder de nieuwe naam ‘De Schrijfwijzen’. Een speels alternatief van het vroegere Groot Dictee, maar nu op maat van het grote publiek. Op een leuke manier wordt met correcte spelling en taalcreativiteit gespeeld tijdens een gezellige avond in de bib. Vooraf inschrijven in noodzakelijk.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X