Goud voor de Rebelse Strop van Roman

Goud  op European Beer Star
Deze middag zijn in het Duitse Neurenberg de winnaars bekendgemaakt van de internationale bierwedstrijd ‘European Beer Star’. Brouwerij Roman mocht delen in de feestvreugde met een gouden award voor Rebelse Strop binnen de categorie ‘New Style Saison’.

Prestigieuze biercompetitie
Een record aantal van 2483 bieren uit 47 verschillende landen nam deel aan de 16e editie van de European Beer Star, een prestigieuze bierwedstrijd die jaarlijks bieren bekroont die zich onderscheiden door hun indrukwekkende smaak en kwaliteit. De jury bestond uit 145 experts binnen de bier- en brouwerswereld, afkomstig uit 28 landen, die de bieren blind proefde. Brouwerij Roman kwam zo met haar bier ‘Rebelse Strop‘ als winnaar uit de bus binnen de categorie ‘New Style Saison’.

Rebelse Strop
De Rebelse Strop (6,9% alcoholvolume) is het karaktervolle broertje van de Gentse Strop en bestaat sinds 2016. Voor het brouwen van de Rebelse Strop wordt Brettgist gebruikt, een wilde gist die ervoor zorgt dat de smaak van het bier verder blijft evolueren, zelfs na het bottelen. Rebelse Strop staat voor een koppig bier dat indruk maakt.

De prijzenkast van de Rebelse Strop dikt intussen mooi aan, vertelt marketing manager Thomas Lauwaert: “In 2017 won het bier op dezelfde wedstrijd een bronzen medaille. Daarnaast haalde het ook al twee maal brons en eenmaal goud op de Brussels Beer Challenge. Volgende week worden de winnaars van de Brussels Beer Challenge 2019 bekend gemaakt. We zijn benieuwd of de Rebelse Strop ook daar opnieuw met een prijs gaat lopen!”

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X