Pas veroordeelde gauwdief slaat weer toe en riskeert een fikse celstraf.


Geraardsbergen. Een 36-jarige handtassendief uit Geraardsbergen riskeert een fikse celstraf voor een overval met geweld op een oudere dame die moeilijk uit de voeten kan. De agressor had vernomen dat de vrouw €650 had afgehaald en volgde haar vanaf het bankfiliaal. Onderweg jatte hij haar handtas. De vrouw raakte daarbij gewond.

Het incident deed zich begin september vorig jaar voor. De Geraardsbergenaar had van de rechter 40 maanden cel met uitstel gekregen voor gelijkaardige feiten. De man volgde de oudere vrouw vanaf het bankfiliaal. Onderweg zag hij zijn kans schoon en rukte de handtas uit de handen van de vrouw. De vrouw kwam daarbij ten val en raakte gewond. De man is niet aan zijn proefstuk toe. Het parket vraagt 15 maanden cel en een boete van €800. Reken daarbij nog de 40 maanden die de rechter al had uitgesproken en de dief verdwijnt voor mogelijks bijna vier en half jaar achter de tralies.

Volgens zijn advocaat worstelt de man met financi ële problemen. Hij heeft vijf kinderen onder de 8 jaar en heeft achterstallige huur te betalen. Volgens de verdediging vormden de financi ële problemen de drijfveer van zijn ongelukkige actie. Hij vraagt een nieuw kans, die hij met beide handen wil grijpen.

Julien Borremans

Bron: HLN