Alle omringende gemeenten krijgen een deelwagen

In mei komt er een elektrische deelwagen naar Brakel !

Staat jouw (tweede) wagen eigenlijk het grootste deel van de tijd stil op de oprit? Dan is autodelen vast goedkoper en gemakkelijker voor jou. Een auto enkel wanneer je die nodig hebt. Een auto die je toelaat te rijden zonder een grote hap uit je budget te moeten nemen!
Schepen voor mobiliteit Sabine Hoeckman: “In mei starten we daarom in Brakel met autodelen. In het kader van de klimaatambities van de gemeente wordt bovendien bewust gekozen om enkel met een elektrisch voertuig te werken. Concreet zal de nieuwe Renault Zoe als deelwagen in het straatbeeld verschijnen via het deelplatform van Valckenier Share. De deelwagen krijgt een gereserveerde parkeerplaats aan een elektrische laadpaal op de parking Tirse. Een mogelijke verhuis naar een mobipunt op het Stationsplein behoort tot de mogelijkheden in een latere fase.”

Ook in de omliggende gemeenten waaronder Zwalm komen er via een intergemeentelijk samenwerkingsverband met SOLVA elektrische deelwagens die via hetzelfde platform te reserveren zullen zijn.
Sabine Hoeckman: “Om gebruik te kunnen maken van de elektrische deelwagen is het nodig om zich te registreren bij het deelsysteem waarbij een geldig rijbewijs moet worden voorgelegd. Er zijn geen instapkosten of abonnementskosten verbonden aan het systeem. Als gebruiker betaal je enkel voor het effectief gebruik van de deelwagen door een uurprijs (4 euro per uur) en een kilometerprijs (20 cent per gereden kilometer). Je kan de auto weken vooraf reserveren of op het moment dat je die nodig hebt.
In september (omwille van Coronatijden) organiseert onze gemeente een gratis infosessie voor geïnteresseerde burgers. Men kan er vrijblijvend komen luisteren naar hoe het deelsysteem werkt en hoe ook een gratis proefritje kan gemaakt worden met de elektrische auto.”
Een bijkomend probleem in deze coronatijden of is het niet de juiste tijd daarvoor is dat de wagen steeds goed ontsmet zal moeten worden als er telkens een andere bestuurder of passagiers in stappen.