Achtergelaten voertuigen worden oefenmateriaal voor Brandweer Zottegem

Op het terrein waarvan de politie gebruik kan maken aan de Boskouter op een boogscheut van het politiehuis in de Meengracht, stonden al geruime tijd drie voertuigen gestationeerd die eerder her en der op Zottegems grondgebied achtergelaten werden en door de politie aangetroffen werden zonder papieren en zonder sleutels, de ene ook zonder nummerplaat en de andere twee met duplicaat van nummerplaat.

Het gaat om een Citro ën Saxo, een BMW en een Ford Mondeo. Omdat deze wagens na (meer dan) zes maanden nog niet werden afgehaald door de eigenaar ervan, worden ze nu overgedragen aan de stad die beslist heeft de voertuigen ter beschikking te stellen van de Zottegemse brandweer om ze met het oog op bepaalde interventies te gebruiken als oefenmateriaal. In alle drie gevallen gaat het overigens veeleer over wrakken die niet meer te verkopen zijn. Dit laatste was wel nog het geval met betrekking tot een Peugeot 307 die na inbeslagneming ook meer dan zes maanden op voornoemd terrein gestationeerd stond. Omdat deze wagen na verloop van die tijd nog niet afgehaald was, werd hij eveneens overgedragen aan de stad die toen besliste om het voertuig via tweedehands.be te verkopen.

X