De Muurgrillers klaar voor het wereldkampioenschap BBQ in 2021 te Torhout


Geraardsbergen. De Muurgrillers vzw wagen in 2021 hun kans op het wereldkampioenschap BBQ in Torhout. ‘De ervaring en het palmares van de teamleden zijn niet onopgemerkt gebleven. Onze kandidatuur werd heel snel omgezet in een selectie. We kunnen ons klaarstomen voor het grote werk,’ vertelt Johan. Op het WK zullen ze uitpakken met een ‘Homedish’, geïnspireerd door het streekproduct van Geraardsbergen bij uitstek: de mattentaart.

De Muurgrillers vzw wordt gerund door een groep vrienden die hun naam hebben ontleend aan de legendarische muur. ‘De Muurgrillers vzw organiseert maandelijks trainingssessies, waar elk lid een gerecht klaarmaakt of een eerder gerecht tracht te perfectioneren. Naast de trainingssessies zullen ook workshops worden gehouden. Geïnteresseerden kunnen voor feestjes ook beroep op ons doen. Het grote publiek zal ook op markten en beurzen kunnen genieten van onze kookkunsten,’ vertelt Johan. De ambitie brandt bij de Muurgrillers, want volgend jaar willen ze aan het wereldkampioenschap BBQ in Torhout deelnemen.

De Muurgrillers vzw werkt enkel met plaatselijke producten en handelaars, waardoor een samenwerking met enkele sponsors uit de regio al tot stand is gekomen. Naast de plaatselijke handelaars willen ze ook de Stad Geraardsbergen promoten. Op het WK zullen ze uitpakken met een ‘Homedish’, geïnspireerd op de mattentaart.

Op 21 november 2020 staat een take-away op het programma, maar door de nieuwe Corona uitbraak is er beslist om het zo veilig mogelijk te houden en de bestellingen gratis aan huis te leveren. Een unieke kans om de overheerlijke ribbetjes en gegrilde kip te proeven. Reserveren kan via sms 0470/21 71 38 of via e-mail naar demuurgrillersvzw@gmail.com. Meer info kan u terugvinden op de Facebookpagina
https://www.facebook.com/DeMuurgrillers

Julien Borremans