©Sophie Richez - Station Ninove

Mondmaskerplicht op stationsplein Ninove vanaf 12 november

Vanaf donderdag 12 november geldt er op het stationsplein in Ninove 24 uur op 24, 7 dagen op 7, mondmaskerplicht.

Op het stationsplein in Ninove was de algemene mondmaskerregeling in Ninove van kracht: verplicht een mondmasker bij te hebben, en het te dragen wanneer de sociale afstand van 1,5 meter niet gegarandeerd kan worden. Door de speciale situatie in die omgeving (uitgang school, startplaats bussen, station zelf) en verschillende mondmaskerafspraken op die plekken, was het niet voor iedereen meer duidelijk wanneer er nu een mondmasker moest gedragen worden. Door een mondmasker daar nu altijd te verplichten, hoopt de burgemeester duidelijkheid te verschaffen, en de politie ook meer houvast te bieden bij de controle van de maatregelen op het stationsplein.

Burgemeester Tania De Jonge:  “Elke week worden de lokale maatregelen ge ëvalueerd en indien nodig bijgestuurd. De stationsomgeving is op verschillende tijdstippen van de dag toch heel druk bevolkt is, waardoor het dragen van mondmasker absoluut noodzakelijk is. Met deze maatregel is er duidelijkheid voor iedereen in die in de omgeving van het station vertoeft.”