Nieuwe lichting starters staat klaar om in Geraardsbergen te ondernemen


Geraardsbergen. Ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan, ook in coronatijden. Dat blijkt duidelijk uit het succes van het voorbije startersmoment. Vorige week zaterdag 4 november 2021 tekenden 13 prestarters present om zich onder te dompelen in het ondernemerschap in Geraardsbergen.

Het startersmoment wordt jaarlijks georganiseerd door het lokaal bestuur van Geraardsbergen. Burgers met ambitie om een zaak te starten in Geraardsbergen krijgen er heel wat praktische tips – gaande van het sociaal statuut van een zelfstandige over een opleiding bedrijfsbeheer tot financiële kredieten voor ondernemers – en ontmoeten er ondernemers die zelf de sprong gewaagd hebben.

Deze editie maakten de mensen achter Entertainment Group Geraardsbergen (Toucan Bar en winterbar Toucan BRRR) en I-Illusions (een Geraardsbergse onderneming die internationaal furore maakt op het vlak van gaming) de prestarters warm voor een leven als ondernemer.

“Starten met ondernemen is allesbehalve evident. Als lokaal bestuur willen we startende ondernemingen zo goed mogelijk bijstaan. Het startersmoment is een uitgelezen moment om hen een rugzak vol informatie en positieve ervaringen mee te geven. We zijn dan ook blij dat we zaterdag 13 enthousiaste burgers mochten ontvangen die staan te popelen om hun droom waar te maken en een zaak uit te bouwen in Geraardsbergen”, zegt schepen van Economie Véronique Fontaine.

Dit jaar zijn er al bijna 30 starters begonnen in Geraardsbergen. Zij komen terecht in een netwerk van zo’n 600 lokale handelaars en zowat 2100 ondernemers (incl. handelaars) die actief zijn in alle mogelijke domeinen.

X