GO! Atheneum organiseert job- en rekruteringsdag voor veiligheidssectoren


Geraardsbergen. Op zaterdag 21 mei 2022 organiseert het GO! Atheneum Geraardsbergen een job- en rekruteringsdag in samenwerking met allerlei partners uit de veiligheidssector. Geïnteresseerden zijn welkom van 10.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00 uur.

Het GO! Atheneum Geraardsbergen richt als enige school in de streek al jaren de richtingen integrale veiligheid en veiligheidsberoepen (7e jaar) in. Sinds dit jaar bieden ze ook de gloednieuwe richting defensie & veiligheid aan in de derde graad TSO. Gestart werd in het vijfde jaar, vanaf schooljaar 2022-2023 is er ook een zesde jaar in deze richting.

Chris Teirlinck, cursuscoördinator, licht toe: “Onze school werkt al meer dan 10 jaar samen met tal van vaste partners. Zij rekruteren jaarlijks heel wat van onze pasafgestudeerde leerlingen, maar toch merken we dat de vraag naar werkkrachten groot blijft op de arbeidsmarkt. We sloegen dan ook de handen in mekaar om een heuse job- en rekruteringsdag te organiseren, vrij toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in een job of opleiding binnen de veiligheidssector.”

Naast infostanden over de eigen veiligheidsrichtingen, en hun specifieke vakken, van de school nemen onder andere ook de lokale en federale politie deel. Daarnaast zal ook Brandweerpost Geraardsbergen aanwezig zijn, net als Defensie, Justitie en de VDAB. Ook de bewakingssector wordt vertegenwoordigd door bedrijven als Securitas, R&T en Maat Security.

“Wie op zoek is naar een job, brengt best een cv mee want al onze partners doen die dag ook actief aan rekrutering. Daarnaast zullen er heel wat demo’s en workshops gegeven worden (VR-bril, K9-dogs, sportparcours, …). Ook wij als school zetten onze veiligheidsrichtingen in de schijnwerpers en zullen klaar staan om toekomstige leerlingen een woordje uitleg te geven. Wie geïnteresseerd is in alles wat met de veiligheidssector te maken heeft, noteert deze dag best in het agenda! Alle workshops en demo’s zijn vrij toegankelijk via de Astridlaan voor jong en oud. We hopen alvast op een massale opkomst.”