©N-Va Ninove

Het afgewezen voorstel voor huwen in openlucht nu toch op agenda gemeenteraad

Vorig jaar werd het voorstel van Karolien De Roose (gemeenteraadslid N-VA) om een plan uit te werken om het huwen op buitenlocaties in Ninove mogelijk te maken, weggestemd door de meerderheid.

Karolien De Roose: “Meer en meer steden bieden de mogelijkheid om te huwen in openlucht. Ik vond het bijzonder jammer dat de meerderheid dit N-VA-voorstel, onder het mom van praktische bezwaren, vorig jaar niet heeft goedgekeurd. Als je de prachtige foto’s ziet van huwelijken in openlucht uit omringende steden en gemeenten, merk je pas dat dit een gemiste kans was”.

Op de gemeenteraad van volgende week staat nu plots een voorstel vanuit de meerderheid om het lovertheater achteraan CC De Plomblom aan te wenden als extra locatie om huwelijksplechtigheden in openlucht te voltrekken.

Karolien De Roose: “Ik ben oprecht blij dat de meerderheid een jaar later tot nieuwe inzichten is gekomen en dat men binnenkort in Ninove ook in openlucht kan huwen. Mochten constructieve voorstellen uit de oppositie niet systematisch worden weggestemd, dan had de Ninovieter dit voorjaar al kunnen huwen in openlucht. Maar we zijn tevreden: beter laat dan nooit.”