Jan De Maesschalck zet politieke activiteiten per direct stop en verlaat Zottegemse gemeenteraad

Open VLD gemeenteraadslid Jan De Maesschalck heeft beslist zijn politieke carrière per direct stop te zetten. Hij verlaat de Zottegemse gemeenteraad en wordt er vervangen door Ann Seghers.

Jan De Maesschalck is de zoon van Edwin De Maesschalck, die twaalf jaar burgemeester van Zottegem was. Zijn beslissing om zijn politieke activiteiten definitief stop te zetten was er een na lang nadenken.

“Mijn beroepsactiviteiten in combinatie met mijn familiale situatie laten dit nu eenmaal niet toe”, vertelt Jan De Maesschalck. “Dat is niet correct ten overstaan van de fractieleden, het bestuur en ook niet tegenover de kiezer, die van mij verwacht dat hij vertegenwoordigd wordt in de gemeenteraad.”

Het bestuur van Open VLD Zottegem laat weten de beslissing te respecteren en dankt hem voor de voorbije politieke jaren.

“Hij vervulde zijn rol als gemeenteraadslid met verve en zijn tussenkomsten op de gemeenteraad en tijdens bestuursvergaderingen waren steeds goed onderbouwd. Het was voor de Open Vld fractie een waar genoegen om zij aan zij politiek ten strijde te gaan én de liberale waarden te verdedigen in Zottegem. Namens het voltallige bestuur: Beste Jan, we wensen je alle succes én geluk in de toekomst maar weet dat we jou verdomd zullen missen.”

Jan geeft zijn fakkel in de gemeenteraad door aan zijn opvolgster, Ann Seghers.

“Omdat ik er rotsvast van overtuigd ben dat zij deze verwachtingen wel zal kunnen inlossen. Ann Seghers was de vorige legislatuur al gemeenteraadslid voor de Open Vld fractie in Zottegem en zetelt ook in het AGB van onze stad. Ann kent de werking binnen de gemeentepolitiek ten volle én was deze legislatuur ook fractiesecretaris. Ann is dus ook heel goed vertrouwd met verschillende dossiers binnen diverse beleidsdomeinen. Ann is gedreven binnen de partij en is lid van talrijke verenigingen en organisaties waar ze steeds op een goedlachse manier haar steentje bijdraagt. Dus de juiste vrouw op de juiste plaats.

“Het zijn letterlijk én figuurlijk grote schoenen om te vullen”, vertelt Ann Seghers die haar eed zal afleggen tijdens de gemeenteraad van maandagavond 16 mei, “Maar wat girlpower binnen de fractie kan geen kwaad.”