Colruyt Geraardsbergen sluit vanaf 17 september verschillende weken de deuren

Overboelare. De Colruyt in Overboelare sluit niet alleen vanaf maandag 8 tot dinsdag 16 augustus wegens werken aan de N42 de deuren, ook vanaf zaterdag 17 september gaat de winkel voor ruim vijf weken dicht. De reden is dat de Colruyt in Geraardsbergen aan een flinke opknapbeurt toe is.

De Groteweg (N42) wordt vanaf 8 augustus volledig afgesloten voor alle verkeer tussen de Aveve en het kruispunt met de Donkerstraat. De Colruyt zal niet bereikbaar zijn en sluit vanaf maandag 8 augustus tot minstens dinsdag 16 augustus de deuren. Maar ook in september en oktober gaat de winkel voor minstens 5 weken dicht. Vanaf zaterdag 17 september tot woensdag 26 oktober sluit de Colruyt Geraardsbergen de deuren voor een flinke opknapbeurt, laat een woordvoerder ons weten.

8 augustus
Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 8 augustus met asfaltwerken op de Groteweg (N42) in Geraardsbergen. Normaal gaat de winkel terug op dinsdag 16 augustus open. ‘Veel zal afhangen hoe de wegenwerken vorderen’, laat een woordvoerster van De Colruyt weten. ‘Indien de werken tegen de vooropgestelde datum klaar zijn, gaat de winkel op woensdag 17 augustus terug open. Maar als de werken door onvoorziene omstandigheden langer duren wordt de heropening van de winkel uitgesteld.’

Gevolgen voor het verkeer
Het gemotoriseerd verkeer rijdt in beide richtingen om via de Donkerstraat, de Pastorijstraat, de Watermolenstraat en de Oudenaardestraat (N493).

Het zwaar vervoer (+7,5 ton) wordt omgeleid via Ronse en Brakel.

Fietsers worden omgeleid via de Donkerstraat, de Pastorijstraat, Kanakkendries, Zarlardingestraat en Hogeweg. Voetgangers kunnen steeds langs de werfzone passeren.

Voor wie De Colruyt intussen wil blijven bezoeken, kan in de vesting in Ninove, Brakel, Edingen of Ath terecht.

Julien Borremans