Sociaal Huis Ninove
©Sophie Richez - Sociaal Huis Ninove

Stad roept op om donsdekens binnen te brengen in het Sociaal Huis voor de groepsopvang voor Oekraïense vluchtelingen

Stad Ninove zoekt donsdekens in goede staat, bij voorkeur voor 1-persoonsbedden. Deze zullen gebruikt worden voor de slaapplaatsen in de groepsopvang voor Oekraïense vluchtelingen in onze stad. De donsdekens mogen ingeleverd worden aan het onthaal van het Sociaal Huis tijdens de openingsuren. Meer informatie op www.sociaalhuisninove.be/help-oekraine-materiaal-inzamelen.

Vluchtelingen

Elke stad en gemeente in ons land is verantwoordelijk voor de opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen. Ninove biedt momenteel slaapplaatsen aan in Okegem: 21 in de groepsopvang in het oude stationsgebouw en 14 slaapplaatsen in het buurthuis. Op korte termijn zullen er nog 46 slaapplaatsen gecreëerd worden in het vroegere politiekantoor aan de Onderwijslaan, op iets langere termijn ook nog 8 slaapplaatsen in het buurthuis van Outer. Al deze aangeboden plaatsen zullen worden ingevuld door Oekraïense vluchtelingen die ofwel reeds in Ninove verblijven bij een tijdelijk gastgezin, ofwel via toewijzing vanuit Fedasil, dat instaat voor de algemene coördinatie van de opvang van vluchtelingen in ons land.