Zaterdag bij Maboel: Repair Café Zottegem

Op 19 november gaat er opnieuw een Repair Café Zottegem door. Van 13.30 tot 17 uur in restaurant Maboel in de Laurens De Metsstraat in Zottegem.

“De laatste edities kenden een enorm succes, vermoedelijk als gevolg van het lopende TV-programma ‘De Repairshop'”, zegt Piet Bogaert van Repair Café Zottegem. “Hoewel de naam gelijkluidend is, zijn er wel een aantal duidelijke verschilpunten. Bij ons ligt de nadruk op het herstellen van gebruiksproducten en niet zozeer op het restaureren van waardevolle of dierbare voorwerpen waar een bepaalde emotionele lading aan vasthangt. Daarom willen we voortaan onze eigen Repair café ‘huisregels’ wat strikter toepassen (zie Facebookpagina). Iedere bezoeker mag in principe slechts één voorwerp aanbieden. Een tweede voorwerp kan eventueel ook, maar dan moet de bezoeker terug aansluiten achteraan de wachtrij. Per herstelling rekenen we maximum 45 minuten. De aanwezige herstellers maken zelf een inschatting van de tijd die vermoedelijk nodig zal zijn voor de herstelling. Op die manier hopen we zoveel mogelijk mensen met een tevreden gevoel naar huis te kunnen sturen.”