Cheque van €4000 aan de Geraardsbergse GO!-scholen voor sociaal kwetsbare jongeren

Geraardsbergen. ‘Een benefietconcert, georganiseerd door de Geraardsbergse afdeling van het Willemsfonds, en met de aanlokkelijke combo van zanger Dean aan de zijde van de muziekkapel van de Luchtmacht, zorgde voor een mooie winst van 4000 euro. Een mooi bedrag dat op de nieuwjaarsreceptie van de Geraardsbergse GO!-scholen eerlijk werd verdeeld onder de ouderverenigingen en vriendenkringen van BSGO Centrum, basisschool Klim Op, basisschool Dender, BSBO De Drempel, GO! de Middenschool en GO! Atheneum Geraardsbergen’, laat Frederick Van Acker – communicatiemedewerker van GO! Atheneum Geraardsbergen weten.

Deze scholen, die deel uitmaken van Scholengroep 20, kregen elk een schenking van ongeveer 650 euro die ze kunnen gebruiken voor de sociale, financiële en pedagogische uitdagingen waarmee ze worstelen. Het Willemsfonds en de muziekkapel blijven zich jaarlijks inzetten om inclusie en diversiteit te bevorderen in de samenleving. Naast deze schenking zullen ze op 12 oktober 2023 een nieuw concert organiseren met de muziekkapel van de Gidsen en zangeres Emma De Quick. De opbrengst van dit nieuwe initiatief gaat dan naar het project ‘geen lege brooddozen in de klas’.

Jimmy Godaert, projectcoördinator van de benefietconcerten van de Muziekkapellen van Defensie in Geraardsbergen, mocht fier de cheques overhandigen waarna de nieuwjaarsreceptie van start ging en het onderwijspersoneel van de Geraardsbergse GO!-scholen zich klaar stoomde voor een nieuw kalenderjaar vol pedagogische uitdagingen.