Golf aan inbraken in Idegem nog niet voorbij? Andermaal een poging tot inbraak.

Idegem. In Idegem is er andermaal een poging tot inbraak geweest. Bewoners stelden gisteren vast dat een slot van een raam doorboord was. ‘De inbreker is niet binnengeraakt’, laat de verontruste burger weten. ‘Wanneer de inbreker exact een poging ondernam is niet meteen duidelijk. We hebben het gat in ons raamprofiel pas gisteren ontdekt. Ook bleek dat de draad in onze tuin al eerder doorgeknipt was.’ De poging tot inbraak moet wel recent zijn gebeurd.

Recent werd er ook in de Driesstraat te Idegem ingebroken. De inbrekers boorden een gat door het raam en wisten zo binnen te komen.

‘Op woensdagochtend 1 maart heeft de interventieploeg van politie Geraardsbergen/Lierde met succes een inbreker kunnen oppakken, die gelinkt kan worden aan meerdere inbraken in de omgeving’, meldde de politie onlangs. Maar uit de recente inbraakpoging blijkt dat de golf aan inbraken mogelijks nog niet voorbij is. ‘Het volledige dossier van de inbraken zit nu bij de Federale Gerechtelijke Politie’, laat Karolien De Turck – communicatieverantwoordelijke bij de politie van Geraardsbergen/Lierde – weten.

Julien Borremans