Politie neemt twee wagens in beslag en trekt rijbewijzen voor 15 dagen in

Geraardsbergen. Tijdens een verkeerscontrole neemt de verkeersdienst van Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde twee wagens in beslag en worden er twee rijbewijzen ingetrokken. De politie maakt zich zorgen over ‘patsers’, onverantwoorde chauffeurs die met hun wagen opscheppen.

Tijdens een verkeerscontrole van de verkeersdienst van Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde werd een wagen ingehouden omdat de bestuurder positief testte op drugs en was geen drager van een rijbewijs en identiteitskaart. Bovendien negeerde de chauffeur het verkeersbord C1 (verboden richting voor iedere bestuurder) ter hoogte van de verkeerswerken te Brandveld. De politie stelde een proces-verbaal op.

Patsers
De wagen van een andere bestuurder werd door de politie – na overleg met de Procureurs des Konings – in beslag genomen. De chauffeur werd wegens onverantwoord rijgedrag in het centrum aan de kant gezet. Bij een ademtest blies de man ‘Alarm’. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

De politie krijgt de afgelopen weken meer klachten over verkeersoverlast. ‘Door het mooie weer komen de zogenaamde ‘patsers’ opnieuw in het straatbeeld. Dit zijn bestuurders die pronken met onder meer dure wagens en er vaak te snel mee optrekken, racen op straat of luide muziek spelen. Vaak blijken chauffeurs die willen opvallen met hun ‘showwagen’ onder invloed van alcohol of drugs achter het stuur te zitten. Daarenboven hebben ze meestal nog heel wat andere inbreuken op hun kerfstok wanneer ze worden gecontroleerd’, laat de politie weten. Vaak hebben ze geen verzekering en keuringsbewijs en negeren ze rode lichten. Wanneer dergelijke feiten zich voordoen neemt de politie contact op met het parket voor een inbeslagname van het voertuig en/of een intrekking van het rijbewijs.

Vrachtwagenbestuurders
Tijdens de verkeerscontrole werden eveneens vier vrachtwagenbestuurders betrapt op gsm-gebruik tijdens het rijden. Een bestuurder reed zonder geldig keuringsbewijs. Een andere reed met een verlopen medische schifting. Voor beide chauffeurs werd een proces-verbaal opgesteld. Het rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

Vier vrachtwagenbestuurders werden betrapt op het gebruik van de gsm tijdens het rijden. Eén van hen reed zonder geldig keuringsbewijs en de tweede bestuurder reed ondanks een verlopen medische schifting. Voor al deze chauffeurs werd een proces-verbaal opgesteld en het rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen.

‘Bij één bestuurder werd een inbreuk vastgesteld inzake ladingzekering. Ook hij was zijn gsm aan het gebruiken tijdens het rijden. Bovendien was hij geen drager van een identiteitskaart en rijbewijs’, besluit de politie.

Julien Borremans