UPDATE Opgelet voor oplichter(s)! Zottegems Rode Kruis houdt niet opnieuw pleisterverkoop

Bij het Rode Kruis Zottegem zijn al verschillende meldingen binnengekomen over één of meerdere personen die deur aan deur pleisters te koop aanbiedt/aanbieden ten voordele van de lokale R.K.-afdeling die de opbrengst ervan zou aanwenden om er de aankoop van een nieuwe ambulance mee te financieren.

Het Rode Kruis Zottegem laat weten dat de jaarlijkse pleisterverkoop (in heel Vlaanderen) steevast doorgaat eind april/begin mei en dat er momenteel helemaal niet opnieuw een pleisterverkoop gehouden wordt. Gewaarschuwd wordt om dus op deze bedrieglijke praktijken niet in te gaan. Aan burgers die hiermee aan huis geconfronteerd werden, wordt gevraagd om dit – met vermelding van locatie en tijdstip – via info@zottegem.rodekruis.be te melden aan de plaatselijke R.K.-afdeling. Het Rode Kruis Zottegem diende ook een klacht in bij de lokale politie en merkt nog op dat alle medewerkers over een badge beschikken om zich als R.K.-vrijwilliger te identificeren.

Update van Rode Kruis Zottegem

“Uiteindelijk blijkt dat het niet gaat om een verkoop van het Rode Kruis. Het is een geregistreerde ambulancedienst uit Nazareth die in onze regio een verkoop doet. Dus GEEN fraude!”