Montmartrewijk verkeersvrij voor driedaagse festiviteiten

Naar al jarenlange gewoonte betekent het eerste weekend van augustus in Zottegem afspraak voor de traditionele Montmartrefeesten, ditmaal dus van komende vrijdag 4 tot en met zondag 6 augustus op en rond het gelijknamige Montmartreplein.

Op de openingsavond van de festiviteiten staat opnieuw een openluchtmis op het programma. Gedurende een vijftal jaren (van 2007 tot 2011) ging deze door op het plein zelf maar, zoals tevoren en sindsdien, zal deze eucharistieviering ook nu weer plaatsvinden aan de nabijgelegen Sint-Annakapel in de F. De Beckstraat, om 19u30. Voor in geval van regenweer zal daar voor het publiek de nodige overkapping voorzien worden. De mis zal opgeluisterd worden door de koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia uit Sint-Maria-Oudenhove die eerst, vanaf 19 uur, ook een korte rondgang in de wijk zal maken. Daarna zal vanaf 20u15 kleinkunstenaar Pieter Matthys (met gitaar en loopstation) ondermeer Nederlandstalige liedjes ‘Van het tapijt tot op de tafel’ brengen.

Op zaterdag 5 augustus wordt de feestavond ingezet met een optreden van Nico die al vanaf 18u30 voor ambiance zal zorgen. Zoals al meerdere jaren het geval is, wordt het daarna uitkijken naar de travestieshow van Madame Zaza die om 21 uur haar nieuwste revue ‘It’s showtime’ brengt. Op zondag 6 augustus worden de wijkfeesten al vroeg voortgezet met een aperitiefconcert om 11 uur door Patrick Riguelle, Jan Hautekiet en Chris Peeters. Vanaf 12 uur kan er aangeschoven worden voor barbecue, terwijl dan om 13 uur Peter Meyvaert en vervolgens om 16 uur John and The Fancy Boots op het podium plaatsnemen. ’s Avonds krijgen de driedaagse feestelijkheden nog een dubbele muzikale afsluiter met optredens van Jackie om 18 uur en Cincloon om 20 uur. De toegang tot de Montmartrefeesten is gratis.

VERKEERSMAATREGELEN

Naar aanleiding van de Montmartrefeesten zijn volgende speciale verkeersmaatregelen voorzien, die allemaal van toepassing zijn van vrijdagmorgen 4 augustus om 6 uur tot maandag 7 augustus om 18 uur: parkeerverbod op het Montmartreplein en in de Zuidstraat, F. De Meyerstraat en G. Schockaertstraat (deel tussen F. De Beckstraat en Zuidstraat) alsook enkel op vrijdag 4 augustus van 15 tot 21 uur in de F. De Beckstraat (+ ook geen verkeer toegelaten) / Geen verkeer toegelaten op het Montmartreplein en in de F. De Meyerstraat / Alleen plaatselijk verkeer toegelaten in de Zuidstraat (uitzonderlijk in beide richtingen) alsook in de G. Schockaertstraat, F. De Beckstraat en Sint-Annastraat (deel tussen F. De Beckstraat en Van Aelbrouckstraat).

In afwijking van de door de Vlaamse Regering vastgelegde normen voor muziek (en nachtlawaai) hebben de organisatoren van de Montmartrefestiviteiten vanwege het stadsbestuur toelating gekregen om op elk van de feestavonden telkens tot 1 uur ’s nachts muziek te maken (op vrijdag vanaf 19 uur, op zaterdag vanaf 18 uur, op zondag vanaf 10 uur).