Gevaarlijke oversteekplaats Astridlaan krijgt accentverlichting

Nederboelare. Tijdens de laatste gemeenteraad vestigde raadslid dokter Paul Pardon (Team Geraardsbergen) opnieuw de aandacht op het gebrek aan veiligheid van de voetgangersoversteek aan de Felicien Cauwelstraat met de Astridlaan: ‘Het zebrapad op de drukke Astridlaan ter hoogte van de Felicien Cauwelstraat is een vaak gebruikte oversteekplaats. Vooral ’s avonds en bij slechte zichtbaarheid, is het er gevaarlijk.’

Langs de Astridlaan bevinden zich tal van winkelketens, een kerk en parochiezaal, en sporthal De Veldmuis. Dit zijn allemaal drukbezochte locaties, ook door kwetsbare jongeren en ouderen. In het verleden deden er zich al ernstige ongevallen voor. Bovendien ligt het kruispunt op een fietsnetwerk met de Felicien Cauwelstraat als fietsstraat.

‘Het stadsbestuur en de dorpsraad van Nederboelare dringen al lang aan bij de wegbeheerder (het Agentschap Wegen en Verkeer) om deze oversteekplaats beter zichtbaar te maken’, laat Schepen van mobiliteit Fernand Van Trimpont weten.

Het Agentschap Wegen en Verkeer liet weten dat een accentverlichting normaal gezien enkel wordt aangebracht aan solitaire voetgangersoversteekplaatsen buiten de bebouwde kom die niet aan een kruispunt zijn gelegen. ‘In oktober hebben we er tijdens het bilaterale overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer opnieuw op aangedrongen om een afwijking van dit principe toe te staan omwille van de frequente oversteekbewegingen.’

‘Het agentschap liet weten deze afwijking toe te staan en in het voorjaar van 2024 een accentverlichting te plaatsen op het kruispunt’, liet schepen Fernand Van Trimpont tijdens de gemeenteraad weten.