Ninoofse liberalen Tania De Jonge en Christine De Glas trekken naar Vlaamse en federale kiezer

Bij de komende parlementsverkiezingen op 9 juni zullen twee Ninoofse kandidaten aantreden voor Open VLD. Burgemeester en huidig federaal Volksvertegenwoordiger Tania De Jonge zal de Oost-Vlaamse lijst duwen voor het Vlaams Parlement. Christine De Glas, voorzitter van Open VLD Ninove, is kandidaat voor de Oost-Vlaamse lijst voor de Kamer, als zevende opvolger.

Tania De Jonge Open Vld Ninove
©Sophie Richez – Tania De Jonge Open Vld Ninove

Tania De Jonge: “Ik wil me 100% focussen op Ninove. Niet alleen als burgemeester van onze mooie stad, maar ook in het parlement. De Vlaamse bevoegdheden bieden veel meer mogelijkheden om het verschil te maken voor gemeenten en steden. Vlaanderen is bevoegd voor welzijn, onderwijs, ruimtelijke ordening, mobiliteit, openbare werken,… Als lijstduwer wil ik voluit mijn partij ondersteunen om in Oost-Vlaanderen een goed resultaat te behalen en voor Ninove wil ik mijn stem laten blijven horen in Brussel, zij het dan in het Vlaams Parlement in plaats van in de Kamer.”

 

Sophie Richez – Christine De Glas Open Vld Ninove

Christine De Glas: “Mijn motivatie voor de Kamerlijst komt er vanuit mijn professionele carrière. Als hoofd van marketing en externe communicatie bij een beursgenoteerd bedrijf dat actief is in West-Europa, besef ik maar al te goed het cruciale belang van economische welvaart en een positief ondernemersklimaat voor onze toekomst. Enkel als ons land economische vooruitgaat boekt, kunnen we ons sociaal model handhaven. Als liberaal streef ik ernaar om op die federale thema’s het verschil maken. Daarom zal ik met mijn kandidatuur Ninove vertegenwoordigen op de federale lijst voor Open VLD.”