Uitgesproken Politiek rekent op vijf verkozenen en wil bestuursverantwoordelijkheid opnemen

‘We zijn links, noch rechts, we willen concrete oplossingen voor concrete problemen.’

Geraardsbergen. Uitgesproken Politiek (UP) is een nieuwe speler in de Geraardsbergse politiek die in oktober zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. ‘We mikken op vijf verkozenen. Als de mogelijkheid zich aandient, dan zullen we zeker bestuursverantwoordelijkheid opnemen’, zegt lijsttrekker Jens Rottiers (33). Ook oudgediende Paul Deprez (70) is van de partij. UP zal met een volledige lijst naar de kiezer trekken.

Ook al zegt Jens Rottiers hardop dat UP niets te maken heeft met vzw Red de Godsbergkouter, die zich militant opstelt tegen de komst van een kazerne naar Schendelbeke, toch heeft hij een belangrijke les getrokken: ‘Burgerparticipatie vormt één van de hoekstenen van ons programma. De burger moet veel meer betrokken worden bij het bestuur. We zijn links, noch rechts, we willen concrete oplossingen voor concrete problemen.’

Jens Rottiers heeft alvast een schare medestanders gevonden die uit zowat alle uithoeken van Geraardsbergen komen. Paul Deprez vormt één van de meest opvallende gezichten. Voordien was hij actief bij de Open Vld. Na een korte tussenlanding bij Het Alternatief, zetelde hij als onafhankelijke. Toen Guido De Padt minister van Binnenlandse Zaken was, was Paul Deprez een tijdlang OCMW-voorzitter. ‘De laatste jaren gaat het met de Oudenbergstad bergafwaarts. UP heeft de ambitie om Geraardsbergen er terug bovenop te helpen. Ik zal mijn ervaring ten dienste stellen van ons burgerinitiatief om onze uitgesproken ambities waar te maken’, besluit hij.

Ook Erik Leirens (64) heeft zich heel bewust voor dit nieuw project geëngageerd. ‘UP is sterk lokaal verankerd en heeft een duidelijke visie over hoe en waar het met Geraardsbergen naar toe moet’, geeft hij mee. Erik Leirens was tot voor kort actief in de N-VA, maar verliet de partij uit onvrede over de koers met betrekking tot het standpunt over het Kwartier van de Toekomst in Schendelbeke.

UP wil ook de jeugd een kans geven. Vince Gaublomme (24) is zoon van de uitbaters van bakkerij Etienne en finaliseert zijn opleiding handelswetenschappen aan de universiteit. ‘De ondernemers moeten maximaal worden ondersteund. Er moet een ondernemersloket komen dat een aanspreekpunt vormt voor werkgevers in Geraadsbergen’, meent Vince.

Jente Grisez (22) is nog een ander aanstormend jong talent. Hij staat met veel goesting op de lijst van UP. Jente studeert rechten aan de Vrije Universiteit Brussel en is medeoprichter Grisez Enterprise. ‘De economische mogelijkheden van deze stad moeten optimaal benut worden en de ondernemers in Geraardsbergen moeten meer zuurstof krijgen om meer tewerkstelling in eigen streek te ontwikkelen. Ook vind ik dat het lokaal bestuur veel meer naar de burger moet luisteren.’

Uitgesproken Politiek heeft de wil om met een volle lijst naar de kiezer te trekken, wat ambitieus is omdat zelfs de traditionele partijen alle moeite van de wereld hebben om dit te verwezenlijken. De burgerbeweging hoopt op vijf verkozenen en heeft de ambitie om bestuursverantwoordelijkheid op te nemen.

De definitieve lijst zal tegen eind juni worden voorgesteld. er komt ook een website.

Julien Borremans

Lees ook:

Burgerinitiatief UP (uitgesproken politiek) trekt met stevig hervormingsprogramma naar de gemeenteraadsverkiezingen