Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Klim-Op leerlingen gingen op ontdekkingstocht: griezelend leerrijk

klim-op ontdekingstocht 201705 DSC_0276.JPG

Sint-Lievens-Houtem, 22/06/2017 –  Het derde leerjaar van basisschool Klim-Op bracht een bezoek aan de beenderkapel in de kerk van Sint-Lievens-Houtem. Archivaris en geschiedkundige Jan Mertens  vertelde het huiveringwekkende verhaal van de heilige Livinus. De leerlingen zagen ook het ‘schrijn’ van de kleine Brixius. En er is meer…

sint-lievens-houtem 1

Daarna namen ze een kijkje in het gemeentehuis met de raadzaal, de loketten en de bewaarplaats van de vele archieven. Schepen Tim De Knyf vertelde het jonge volkje wat meer over de politiek in de gemeente. Stuk voor stuk boeiende verhalen!

(Jo Dedeurwaerder)

 

 

X