Kermis Zottegem: Waarom moeten wij sluiten om 00u00 en mag elders muziek tot 04u00?

Sluitingsuur kermis zottegem roy morre.jpg

Zottegem, 24/08/2017 – Caf é De Platte Batterie moest dinsdag om 00u00 sluiten terwijl in de Cocoon de muziek tot 04u00 mocht blijven spelen. Uitbater Roy Morre stelt zich hier vragen bij. “Ik heb niets tegen de uitbaters van de Cocoon, maar waarom wordt het hier afgedwongen en daar blijkbaar niet?”

“De politie is hier om 23u40 geweest om aan te kondigen dat ze overwogen om onze installaties in beslag te nemen”, verduidelijkt Roy Morre. “Dat wou ik niet riskeren en daarom hebben we hier alles dan maar stilgelegd. De politie is een kwartier na 00u nog eens teruggekomen, om te zeggen dat de muziek in ons caf é stiller moest en we de ramen en deuren moesten sluiten. Dat is toch zeer vreemd als je bedenkt dat er 500 meter verder in de Cocoon nog volop buiten werd gefeest, nog zeker tot 04u00.”

De politie bevestigt dat er een boete werd uitgeschreven voor de Cocoon en laat ook weten dat een aanpak verschillend kan zijn, vari ërend van de omstandigheden. Het verbod om na 0u00 buiten muziek te draaien was voor alle duidelijkheid algemeen geldend. “Misschien waren er meer klachten tegen de muziek van de Platte Batterie, dan tegen die van de Cocoon, dat zou kunnen verklaren waarom daar niet harder optraden”, aldus commissaris Verlinden.

X