Programma Gijzel Kirmesse: een uiting van levensvreugde!  

DDL gijzenzele kermis 2017 (1)

Gijzenzele, 24 augustus 2017. ‘Gijzel Kirmesse’ 2017 oogt veelbelovend. Vanaf vrijdag 25 tot en met dinsdag 29 augustus kan je terecht in gezellig Gijzenzele voor de ‘kirmesse’. Gijzel Kirmesse blijft aanslaan. Pik de ‘kirmesse’ mee. (R 17, foto’s DDL).

De kirmesse staat al jaren stevig op haar poten. Gijzel Kirmesse organiseren, is elk jaar opnieuw een serieuze uitdaging. Maar dankzij de uitstekende samenwerking van het platform van de Gijzenzeelse verenigingen (9!) verloopt elke editie van Gijzel Kirmesse vlot. Alweer een prachtaffiche. Het aanbod (36 items) op de ‘kirmesse’ is het gevolg van de creatiedrang van het platform van de Gijzenzeelse verenigingen. Een taai ras, die van Gijzel. Gijzenzele stelt zich ieder jaar gastvrij open voor de feestvierders.

Er staan vijf bruisende dagen in het verschiet in Gijzenzele. In de eerste plaats is de ‘kirmesse’ een sfeerfeest. Wie wil proeven van die sfeer op de editie 2017 moet naar Gijzenzele. De kirmesse is al jaren synoniem voor volkse leute en plezier. De immer aanwezige ambiance en gemoedelijke sfeer staan garant voor aanstekelijke gezelligheid voor zowel een ouder als jeugdig publiek. Vijf dagen lang is het dorp het kloppend hart van ‘Gijzel Kirmesse’. Aan de succesformule wordt bewust niet veel gesleuteld. Men presenteert al jaren een succesrijk programma, dat mikt op een modaal publiek.

DDL gijzenzele kermis 2017 (6)

Zalige cocktail

Gijzel Kirmesse 2017 is een zalige cocktail van optredens, attracties, sport, rommelmarkt, expo, sfeer, eten en drinken en veel muziek. Een mengeling van breed amusement, cultuur, sport naar ieders smaak. Er staat van alles te gebeuren. H éél gevarieerd, zo mogen we het programma 2017 noemen. We zetten graag alle festiviteiten graag eens op een rijtje.

DDL gijzenzele kermis 2017 (9)

Vrijdag 25 augustus

17 u — 21 u: Mosselen met friet in caf é — taverne ‘t Pleintje.

18 u 15 : Kaartinitiatie in ‘t Zaaltje.

19 u 30: Seriekaarting in ‘t Zaaltje.

20 u: Poolbiljarttornooi in caf é — taverne ‘t Pleintje.

21 u: Kermisfuif met DJ Sven Ornelis, Schoolstraat 19.

DDL gijzenzele kermis 2017 (8)

Zaterdag 26 augustus

13 u 30: Wielerwedstrijd Gentlemen.

15 u 30: Wielerwedstrijd Elite zonder contract en beloften.

19 u: Friet met stoverij aan ‘t Zaaltje.

19 u: Kermismuziek in caf é — taverne ‘t Pleintje.

20 u: AB NONO

22 u: Sing, Swing en Drinks.

DDL gijzenzele kermis 2017 (11)

Zondag 27 augustus

10 u — 18 u: Rommelmarkt en garageverkoop.

10 u — 18 u: Expo Gijzelse Commerçanten.

11 u: Aperitiefconcert Con Animo.

11 u — 21 u: Cava Bar

12 u — 18 u: Hoeve-ijs van de Vierhoekhoeve.

12 u — 18 u: Kinderanimatie.

14 u — 18 u: Rondgang reuzen.

15 u: Clown Bobo.

16 u 30: Jan Parent, Annelies, Elisa, Zippora.

18 u 45: Dietwin De Jodelaar.

19 u: Kermismuziek in caf é — taverne ‘t Pleintje.

19 u 30: Paul Severs.

21 u : De Helaasheid der Zingen.

23 u 30: Kermis TD

DDL gijzenzele kermis 2017 (7)

Maandag 28 augustus

10 u: Zielenmis.

10 u 40: Kermismededelingen van de ‘Sjampetter’

11 u: Gezellig samenzijn in caf é — taverne ‘t Pleintje.

11 u — 13 u: Expo Gijzenzeelse Commerçanten.

12 u: Kermisbarbecue in ‘t Zaaltje.

13 u: Petanquetornooi.

19 u: Gijzelquiz.

20 u: Kurt Burgelman.

21 u 30: Fuifmuziek en Vlaamse schlagers in caf é — taverne ‘t Pleintje.

22 u: Cabaretier Wim Claeys in ‘t Zaaltje.

Dinsdag 29 augustus

20 u: Afsluiten van de kermis in caf é — taverne ‘t Pleintje met DJ Geert.

Dus vijf dagen genieten van alles wat op u afkomt vanaf vrijdag 25 augustus tot en met dinsdagavond 29 augustus en wie weet zelfs tot de zotte morgen van woensdag 30 augustus. Wie zin heeft om mee te feesten moet naar het kloppend hart van Gijzel Kirmesse op het dorpsplein. En de uitgebreide drank- en eetmogelijkheden mag je uiteraard ook niet aan je neus laten voorbijgaan. Bourgondische toestanden zijn nu eenmaal op hun plaats in Gijzenzele.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Reporter 17, foto’s DDL
X