Oudenaarde klopt Charleroi op de valreep

DSC_8725bis

Oudenaarde, 26/09/2017 –  Het tweede damesteam van de Pink Rhinos heeft vorige zaterdag, dankzij een try in de laatste minuut, met 30-27 gewonnen van Charleroi. Het was de allereerste wedstrijd van het reserveteam, dat uitkomt in de Challenge-reeks. (AVB)

Vorige week nog moest het Challenge Team verstek geven tegen La Section Givoise, maar deze week stonden er w él genoeg speelsters op het wedstrijdblad. Met drie nieuwe meisjes in het team was het even afwachten hoe de wedstrijd zou verlopen, maar de Pink Rhinos schoten goed uit de startblokken en kwamen al snel 10-0 op voorsprong. Daarna lieten ze  de bezoekers echter terug in de wedstrijd komen. Het spel ging de hele match lang vlot op en neer, met verschillende try’s voor beide ploegen. Het was Charleroi dat tot in de laatste minuut op voorsprong stond, maar met een ultieme actie van routinier Femke Willems konden de Pink Rhinos de achterstand toch nog ombuigen naar 30-27.

DSC_8805bis (1)

Na twee speeldagen staan de Pink Rhinos op een vijfde plaats geparkeerd in de Challenge-reeks. Komende zondag trekt Oudenaarde naar het veld van BW Est in Pi étrain. De Waals-Brabanders kregen afgelopen zaterdag nog een pak voor de broek van de Tiegem Tigers: 61-7.

Foto-onderschrift: Tackelaar Britt Ghys maakte haar debuut voor het Challenge Team van de Pink Rhinos.

Foto-onderschrift: Lies Hubau was goed gevolgd op de actie van Karen Matthys.

(tekst en foto’s Alain Vanden Bossche)

 

X