Zware thuisnederlaag voor Olsa Brakel

DSC_0829

Brakel, 26/09/2017 – Olsa verloor met zware 0 – 4 cijfers van K. Rupel Boom. (R18)

De blessure van Delie was onvoldoende geheeld, de Brakelse spits begon op de bank. Na scoreloze gelijke spelen in de vorige twee thuiswedstrijden wou OLSA er alles aan doen om eindelijk eens de drie punten in Brakel te houden. In de vijfde minuut zonderde Makonga-Tara De Lange af, die probeerde de uitkomende Snyders te verschalken met een lob, de bal belande tegen de doelman. Aan de overzijde kon Ringoot de bal onvoldoende controleren, Adesanya kon profiteren maar besloot naast. Nog in het eerste kwartier kopte Kabanda een corner van Cornelis over. Ook de bezoekers kregen nog een mogelijkheid, op aangeven van Spaenhoven besloot Hens van kortbij voorlangs.

De thuisploeg kreeg nog enkele kansjes. Een door Pauwels getrapte hoekschop belandde bij Knipping die in één tijd in de handen van Snyders besloot, en wat later kon de bezoekende doelman een voorzet van De Lange net voor de neus van Pauwels onschadelijk maken. In de slotminuten van de eerste speelhelft verscheen De Lange een tweede keer alleen voor Snyders, maar opnieuw had het Rupelse sluitstuk het laatste woord. De tweede speelhelft begon vrij rustig, maar op het uur sloeg de vlam in de pan. De net ingevallen Put bereikte met een perfect aangesneden voorzet Van Den Driessche die de bal aan de tweede paal in één tijd tegen de netten joeg. 0-1 na 62’. Goed twee minuten later konden de bezoekers de score verdubbelen. De pijlsnelle Laureys verscheen voor Otte die geen verhaal kende tegen de overhoekse trap. 0-2 na 64’. OLSA trainer Huysveld trachtte het tij te keren en bracht met Delie en Achahbar vers aanvallend bloed in de ploeg.

Het waren de bezoekers die mistasten van Ringoot genadeloos afstraften. Laureys kon profiteren maar werd van de sokken gelopen door doelman Otte, de bal ging op de stip en aanvoerde Mertens scoorde. 0-3 na 67. Brakel was het noorden kwijt. Met nog een kwartier te spelen zwiepte Spaenhoven de bal voor doel, Adesanya liet de kans niet liggen. 0-4 na 76’. Pas in de slotminuten was er nog lichte Brakelse dreiging. Een poging van Delie werd afgeblokt en wat later bracht Snyders redding op opnieuw een schot van Delie. Komende zaterdag speelt OLSA uit bij St. Niklaas.

R 18.

X