Sociale huisvesting countert armoede

stefaan vercamer oudenaarde IMG_4958

Oudenaarde, 20/10/2017 – Afgelopen dinsdag 17 oktober 2017 was de dag tegen armoede. Tijd om even te blijven stilstaan bij acties tegen armoede en uitsluiting. In plaats van onderling gekibbel tussen een Staatssecretaris en professoren uit Leuven en Antwerpen, kan de politiek dit met daden aanpakken. (FdS)  

Armoede is gelinkt aan vele factoren met een voorname plaats voor huisvesting en onderdak voor iedereen aan een aanvaardbare prijs. In Oudenaarde bleef het opvallend stil rond sociale huisvesting tot de partij Groen de sociale huisvesting in Oudenaarde op de korrel nam. De reactie van een verbolgen OCMW voorzitter en Kamerlid Stefaan Vercamer liet niet lang op zich wachten. Vlaanderen legde Oudenaarde tegen het jaar 2023 de verplichting op om niet minder dan 203 bijkomende sociale woongelegenheden te realiseren. Eind augustus waren er van die 203 door Vlaanderen vereiste sociale woongelegenheden, reeds 131 gerealiseerd in Oudenaarde. Een hele prestatie op relatief korte tijd. Er zijn nu 577 sociale woongelegenheden in Oudenaarde en samen met alle andere initiatieven tegen armoede kan Oudenaarde er prat op gaan om diegenen die het makkelijk hebben de helpende hand te reiken en hen een menswaardiger bestaan te garanderen.